Το Laundromat του Στίβεν Σόντερμπεργκ ενοχλεί

Το Laundromat του Στίβεν Σόντερμπεργκ ενοχλεί
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ To Move It σας πάει Berlinale
Δημοσίευση: 19 Οκτ. 2019, 12:52
Συντάκτης:

Με χαρά υποδεχτήκαμε στο Netflix το “The Laundromat”, την τελευταία ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ που διηγείται την ταραχώδη ιστορία των “Panama Papers”, όμως η πορεία της μέχρι μετράει ήδη μία μήνυση από τους πραγματικούς συμμετέχοντες στην μεγάλη διαρροή πληροφοριών προς τους ανθρώπους της πλατφόρμας.

Ειδικότερα, οι δικηγόροι Γιούργκεν Μόργκαν και Ραμόν Φονσέκα, τους οποίους ενσαρκώνουν οι Γκάρυ Όλντμαν και Αντόνιο Μπαντέρας αντίστοιχα, μηνύουν το Netflix όχι μόνο για λασπολογίες αλλά και για παράνομη χρήση του λογοτύπου της εταιρείας τους δίχως την συγκατάθεσή τους και απαίτησαν το “The Laundromat” να μην κυκλοφορήσει. Παρόλα αυτά, το δικαστήριο αποφάσισε να μεταφέρει την εκδίκαση της υπόθεσης σε αυτό του Λος Άντζελες και μέχρι τότε η ταινία θα είναι κανονικά διαθέσιμη στην πλατφόρμα.

Άλλωστε, όπως δηλώνει το Netflix, η ταινία του Σόντερμπεργκ «Δεν είναι μία αμιγώς δραματική παρουσίαση των γεγονότων αλλά πρόκειται για μία μαύρη κωμωδία για ένα σύστημα που δέχεται και προστατεύει την εκμετάλλευση. Υπό αυτήν την έννοια και μόνο, είναι μία σημαντική ιστορία που αξίζει να ειπωθεί. Η συγκεκριμένη μήνυση είναι απλώς ένα επιπόλαιο δικαστικό τέχνασμα σχεδιασμένο για να λογοκρίνει την δημιουργική έκφραση».

Η ταινία ακολουθεί την Μέριλ Στριπ να ερευνά μία ψευδή ασφάλεια και να οδηγείται εν τέλει στα ονόματα των Μόργκαν και Φονσέκα οι οποίοι όπως έγινε γνωστό μετά την διαρροή των “Panama Papers” φέρονται να έχουν βοηθήσει εκατομμυριούχους να διαφύγουν των φόρων και να αποθηκεύσουν τα χρήματά τους σε offshore εταιρείες. 

Το Netflix δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον ισχυρισμό τους περί συκοφαντίας «Γελοίο, δεδομένου ότι το όνομά τους έχει ήδη αμαυρωθεί εδώ και τρεισήμισι  χρόνια που διέρρευσε η υπόθεση και το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν όλους τους πελάτες τους, οι τράπεζες να αρνούνται να συνεργαστούν μαζί τους και να κλείσουν τελικά την επιχείρησή τους».

Το “The Laundromat” στριμάρει στο Netflix για να βγάλετε και εσείς τα συμπεράσματά σας.

Δημοσίευση: 19 Οκτ. 2019, 12:52
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Odeon
16044
Seven
11166
Feelgood
8894
Village
8085