ΣΕΙΡΕΣ

"To the lake": Στιβαρό post apocalyptic made in Russia

Δημοσίευση: 24 Νοε. 2020, 20:06
Συντάκτης:

Σύνοψη: Στην Μόσχα ξεσπά ένας φονικός ιός και αρκετά μεταδοτικός, που μέσα σε πολύ λίγο χρόνο σκοτώνει όποιον έχει προσβληθεί. Χαρακτηριστικά του ιού είναι ο βήχας και η αλλαγή στο χρώμα των ματιών. Μια ομάδα ανθρώπων προσπαθεί να επιβιώσει.

<a href="/home-cinema-streaming/night-kings/66872">Night of the Kings</a>ΣΧΕΤΙΚΑNight of the Kings

Άποψη: Πόσες φορές έχετε την ευκαιρία να δείτε μια ρώσικη σειρά και μάλιστα post-apocalyptic; Η πρώτη σεζόν για το «To the lake» που στριμάρει στο Netflix είναι επίκαιρη με βάση την θεματική της και καταφέρνει να μην απογοητεύσει σε γενικές γραμμές.

Όλη η υπόθεση της σειράς επικεντρώνεται στην επιβίωση των πρωταγωνιστών, με στόχο τους να φτάσουν σε ένα καταφύγιο σε μια λίμνη, αρκετα απομακρυσμένο και ασφαλές.

Μην φανταστείτε κάτι στην λογική του The Walking Dead και των λοιπών συναφών ζομποσειρών, με την έννοια ότι λίγες, ελάχιστες φορές συναντούν στον δρόμο τους μολυσμένους. Πολύ μεγαλύτερη έμφαση δίνεται στις μεταξύ τους διαπροσωπικές σχέσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ και η κρατική παρέμβαση που δολοφονεί με συνοπτικές διαδικασίες όσους έχουν το ιό, φέρνει λίγο στο νου ένα Children Of Men, στο πιο…. Χειροποίητο και σίγουρα όχι με ανάλογα πλούσια και προσεγμένη παραγωγή.

Φρέσκες σκηνοθετικές πινελιές, με συνεχή υποκειμενικά πλάνα λήψης σε αρκετές σκηνές κεντρίζουν το ενδιαφέρον, το βαρύ χειμωνιάτικο τοπίο της Ρωσίας δημιουργεί από μόνο του ατμόσφαιρα, οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών είναι σωστές, χωρίς παραφωνία, αλλά και με εκείνη την χαρακτηριστική «σκληράδα» σε εκφράσεις συναισθημάτων.

Χωρίς υπερβολές, αλλά και χωρίς να αποφεύγει κάποιες κλισεδιαρισμένες λύσεις, δεν κουράζει, παρακολουθείται με σχετικό ενδιαφέρον (8 45λεπτα επεισόδια), ενώ όπως δόμησαν το τέλος, άνετα μπορεί να υπάρξει και 2η σεζόν, αν και κάτι τέτοιο δεν έχει προς το παρόν ανακοινωθεί, είναι και η συγκυρία πολύ δύσκολη.

 

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Night of the Kings

Night of the Kings

Θα το βρείτε: Cinobo

Σύνοψη: Ένας νεαρός άνδρας στέλνεται στη “La Maca”, μια φυλακή χτισμένη μέσα στο δάσος...
1 ημέρα