ΣΕΙΡΕΣ

"La casa de papel" season 3: Καμία ξεπέτα, μόνο fun!

Δημοσίευση: 26 Ιουλίου 2019, 11:51
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η ισπανική σειρά-φαινόμενο του Netflix που πάθιασε όσο λίγες σειρές το κατάφεραν το κοινό κάνοντας τους ηθοποιούς πασίγνωστους, επέστρεψε με την τρίτη σεζόν. Μπορεί αρχικά να φάνηκε αναπάντεχη επιλογή καθώς θεωρητικά είχε κλείσει η ιστορία με την επιτυχή για τους ληστές έκβαση της ληστείας στο Νομισματοκοπείο και την φυγή τους σε άλλες χώρες μακριά από την Ισπανία ώστε να μην τους βρουν. Το Netflix όμως δεν θα μπορούσε να αφήσει μια τέτοια επιτυχία και έτσι ενώ η σειρά στην Ισπανία είχε λήξει, ο αμερικανικός κολοσσός παρήγγειλε τρίτη σεζόν, η οποία είναι η πρώτη που γίνεται κατ’ αποκλειστικότητα για το Netflix και εν τέλει δικαιώνεται διότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για μια σεζόν-ξεπέτα που εκμεταλλεύεται την επιτυχία για λίγα παραπάνω χρήματα.

<a href="/nea/netflix-etoimazei-koreatiki-ekdohi-toy-la-casa-de-papel/65550">Το Netflix ετοιμάζει κορεάτικη εκδοχή του La Casa De Papel</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤο Netflix ετοιμάζει κορεάτικη εκδοχή του La Casa De Papel

Άποψη: Ο δημιουργός Alex Pina σαφώς παίρνει όλα τα καλά στοιχεία από τις δύο προηγούμενες σεζόν τα οποία αξιοποιεί στο έπακρο με την σειρά να ακολουθεί μια παρόμοια συλλογιστική. Δυόμιση χρόνια έχουν περάσει από την επιτυχή λήξη της εισβολής στο Νομισματοκοπείο, με τον κάθε ήρωα να βρίσκεται σε διαφορετικό μέρος του κόσμου. Ένα λάθος όμως του Ρίο που προσπαθεί να επικοινωνήσει με την αγαπημένη του Τόκιο, θα τον οδηγήσει στην φυλακή. Τότε η υπόλοιπη ομάδα θα οργανώσει μια ακόμα μεγαλύτερη ληστεία: θα κλέψει το χρυσό από την Τράπεζα της Ισπανίας.

Η δομή της σειράς είναι ίδια: στο σήμερα βλέπουμε πώς η ομάδα μπαίνει στην Τράπεζα, κρατά ομήρους και προσπαθεί να ξεφύγει από την αστυνομία, ενώ με flashbacks βλέπουμε την οργάνωση της ληστείας και με ακόμα πιο παρελθοντικά flashbacks βλέπουμε την σκέψη για την ληστεία στο Νομισματοκοπείο και την Τράπεζα πριν γίνουν τα γεγονότα της πρώτης σεζόν. Ενώ όμως θα μπορούσε να επαναπαυτεί σε μια στείρα επανάληψη, κάνει φιλότιμες προσπάθειες να δώσει μια άλλη διάσταση σε αυτήν την υπόθεση. Και πράγματι, στην ουσία τίποτα δεν είναι ίδιο με την προηγούμενη φορά.

Έχουμε νέους ήρωες, με μεγαλύτερης σημασίας τον Παλέρμο, παλιό γνώριμο του Καθηγητή και του Βερολίνο, αλλά και οι εναπομείναντες ήρωες από τους παλιούς έχουν πλέον διαφορετικές σχέσεις μεταξύ τους, οπότε αλλάζει η αλληλεπίδραση βάζοντας έντονα μέσα και το συναίσθημα, αυτό που προσπαθούσαν να αποφύγουν στο Νομισματοκοπείο. Η σεζόν είναι πιο αστεία, με αρκετές σκηνές να μην προσφέρουν κάτι στην πλοκή αλλά να την ξεκουράζουν και αποφορτίζουν με χαβαλετζίδικα κομμάτια, γίνεται όμως και πιο δραματική, διότι τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα αυτήν την φορά.

Ναι μεν έχουν ξανακάνει ληστεία οπότε έχουν μια εμπειρία, όμως και η αστυνομία είναι πιο προετοιμασμένη με την αστυνόμο Alicia Sierra να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τους ισοπεδώσει. Έτσι, ενώ αφηγηματικά η σειρά αποτελείται από τα ίδια υλικά, δεν πρωτοτυπεί ιδιαίτερα ως προς αυτό, κατορθώνει όμως να προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη αγωνία για το αν οι χαρακτήρες θα τα καταφέρουν αυτήν την φορά, ή το παιχνίδι κάπου εδώ τελειώνει.

Στα αρνητικά είναι η ακόμα μεγαλύτερη αμερικανοποίηση του σεναρίου, το οποίο είναι ακόμα πιο έντονο στις μουσικές επιλογές, σχεδόν αποκλειστικά αγγλόφωνων τραγουδιών που σπανίως ταιριάζουν με το κλίμα της σκηνής που εκείνη την ώρα βλέπουμε. Στα ευχάριστα το ότι ξανακούμε και μάλιστα δυο φορές σε δυο διαφορετικά επεισόδια τον ύμνο της σειράς, το Bella Ciao. Όσο για το αν θα υπάρξει συνέχεια, η τέταρτη σεζόν προς το παρόν είναι φήμη, αλλά δεν αποκλείεται βάση του διφορούμενου τέλους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos