ΣΕΙΡΕΣ

"The Kominsky method" season 3: Γλυκόπικρο αντί-sitcom

Δημοσίευση: 5 Ιουνίου 2021, 18:50
Συντάκτης:

O Σάντι (Μάικλ Ντάγκλας) προσπαθεί να ξεπεράσει την απώλεια του κολλητού φίλου του Νόρμαν, να διαχειριστεί σωστά τα χρήματα που κληρονόμησε, ενώ παράλληλα προσπαθεί να βρει την ευκαιρία να παίξει σε μια ταινία ξανά.

<a href="/nea/one-day-mono-i-agapi-tha-mas-sosei/69671">"One day": Mόνο η αγάπη θα μας σώσει</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"One day": Mόνο η αγάπη θα μας σώσει

Mια από τις πιο αγαπημένες μας σειρές την τελευταία διετία, ολοκλήρωσε τον κύκλο της με την 3η σεζόν, χωρίς όμως τον έναν από τους δύο πρωταγωνιστές της.

Ο Άλαν Άρκιν αποφάσισε να αποχωρήσει, μια απώλεια που άφησε τα σημάδια της στον 3ο κύκλο, καθώς είναι αλήθεια ότι είχε κουμπώσει εξαιρετικά με τον Μάικλ Ντάγκλας και μας είχαν χαρίσει ένα γλυκύτατο buddy connection της τρίτης ηλικίας, ταυτόχρονα σαρκαστικό και γλυκόπικρο.

Πλέον, η εξέλιξη της ιστορίας επικεντρώνεται αποκλειστικά στον Μάικλ Ντάγκλας, σε μια πιο σύντομη σεζόν (6 επεισόδια) που καταφέρνει να διατηρήσει τον αντί-sitcom χαρακτήρα της, παρά τις προσπάθειες όμως του πολύ καλού και πάλι Μάικλ Ντάγκλας, λείπει το αντίβαρο, το σημείο αναφοράς που τον αλληλοσυμπληρώνει.

Οι σεναριογράφοι προσπαθούν να το μετατοπίσουν αλλού και να το διαμοιράσουν στους υπόλοιπους χαρακτήρες, επιλογή που άλλοτε τους δικαιώνει, άλλοτε αποτυγχάνει.

Ο Σάντι λοιπόν έχει να διαχειριστεί τον επικείμενο γάμο της κόρης του (αλλά και τα εκατομμύρια που της άφησε ο κολλητός του) ανησυχώντας για την απληστία του συζύγου της, αλλά και την εισβολή στην ζωή του της μητέρας της και πρώην συζύγου του, με την Κάθλιν Τέρνερ και τον ίδιο σε μια πολύ τρυφερή και σαρκαστική ταυτόχρονα αναβίωση του «Romancing the stone», μια σχέση που (ξανα)χτίζουν πετυχημένα, με αυθεντικές στιγμές χιούμορ και που αντικαθιστά σε έναν βαθμό την απουσία του Άλαν Άρκιν.

Το κομμάτι που λειτουργεί ελάχιστα είναι αυτό με την κόρη και τον εγγονό του αποθανόντα που προσπαθούν με διάφορους τρόπους να βάλουν χέρι στην περιουσία (της οποίας διαχειριστής είναι ο πρωταγωνιστής): έχει μεν χιουμοριστική προσέγγιση, αλλά αρκετά πιο στημένες, εκβιαστικές και κλισεδιαρισμένες καταστάσεις.

Εκεί που ο Μάικλ Ντάγκλας ανοίγει την καρδιά του και αφήνεται σε μια ερμηνευτική γλύκα είναι στα τελευταία επεισόδια, όταν διεκδικεί το όνειρό του: να πρωταγωνιστήσει και ο ίδιος σε μια στουντιακή ταινία με μεγάλο προϋπολογισμό.

Εκεί η σειρά αντιμετωπίζει με αναγκαία καλοσύνη και συγκαταβατικότητα το δικαίωμα της τρίτης ηλικίας στην αναγνώριση, ασκώντας κριτική σε μια κινηματογραφικη βιομηχανία (αυτή του Χόλιγουντ) διαβόητη για το πόσο σκληρά μεταχειρίζεται τους ηλικιωμένους της.

 

 

Πρώτη δημοσίευση: 5 Ιουνίου 2021, 18:50
Ενημέρωση: 5 Ιουνίου 2021, 19:00
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos