Κλείνουν οι χειμερινοί κινηματογράφοι για 14 ημέρες

Δημοσίευση: 18 Σεπτεμβρίου 2020, 19:01
Συντάκτης:

Η ανησυχητική εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα και τα αυξανόμενα κρούσματα (ειδικά στην Αθήνα), οδήγησε στην λήψη νέων περιοριστικών μέτρων που ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, οι χειμερινοί κινηματογράφοι θα δεν θα λειτουργήσουν στο Νομό Αττικής από την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου.

<a href="/nea/apo-22-noemvrioy-oloi-oi-kinimatografoi-tha-leitoyrgoyn-os-covid-free/65496">Από 22 Νοεμβρίου όλοι οι κινηματογράφοι θα λειτουργούν ως covid-free</a>ΣΧΕΤΙΚΑΑπό 22 Νοεμβρίου όλοι οι κινηματογράφοι θα λειτουργούν ως covid-free

Απόφαση που σαφώς δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση για αιθουσάρχες και διανομείς, ενώ επιπρόσθετα δημιουργεί και μεγάλο πλήγμα στις επερχόμενες Νύχτες Πρεμιέρας, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου, με online προβολές, αλλά και προβολές σε ανοκτές και κλειστές (Δαναός, Ιντεάλ, Όπερα, Ταινιοθήκη) αίθουσες…

Οι υπεύθυνοι του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας ανακοίνωσαν ότι διακόπτεται η προπώληση εισιτηρίων για τις προβολές που είχαν προγραμματιστεί στα (κλειστά) σινεμά ΙΝΤΕΑΛ, ΔΑΝΑΟΣ 1 και ΟΠΕΡΑ 1 ενώ σύντομα θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση σχετικά με τα ήδη αγορασμένα εισιτήρια.

Επιπρόσθετα:

-Θεσπίζεται ανώτατο όρια σε 9 άτομα για τις συναθροίσεις σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους.

-Αναστέλλονται οι συναυλίες τόσο σε ανοικτούς όσο και σε κλειστούς χώρους.

-Θεσπίζεται ανώτατο όριο έως 20 ατόμων σε γάμους, βαφτίσια και κηδείες.

-Συστήνεται στους άνω των 65 ετών ο περιορισμός στις επόμενες 14 ημέρες τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες, να αποφεύγουν την επαφή με άλλα άτομα πλην του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις με ΜΜΜ.

-Επιπλέον για την Αττική, αποφασίζεται η διαμονή ασυμπτωματικών κρουσμάτων που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, π.χ. μετανάστες, σε ξενοδοχεία καραντίνας.

-Υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% για τους εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που επιτελούν εργασίες γραφείου ή εργασίες που μπορούν να εκτελεστούν εξ αποστάσεως.

-Μετακινήσεις προς και από την εργασία σε τρία κύματα για τον δημόσιο τομέα, στις 07:00, στις 08:00, στις 09:00 το πρωί.

-Θέσπιση ευελιξίας κατά την προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα σε 4 κύματα.

 

 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos