ΣΕΙΡΕΣ

"Kidding" season 2: Ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας

Δημοσίευση: 5 Απριλίου 2020, 15:11
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η πρώτη σεζόν είδε τον Jeff Pickles (Jim Carrey), τον παρουσιαστή της παιδικής εκπομπής “Mr. Pickle’s Puppet Time” να προσπαθεί να διαχειριστεί τις απώλειές του και σταδιακά να βυθίζεται σε μια άβυσο από την οποία φαίνεται να μην υπάρχει γυρισμός. Η δεύτερη σεζόν, η οποία ξεκινά λίγα δευτερόλεπτα ύστερα από το φινάλε της πρώτης, αποδεικνύει πως όχι μόνο υπάρχει γυρισμός, αλλά και πως η ψυχική επούλωση είναι εφικτή, αρκεί να το θέλει κανείς.

<a href="/home-cinema-streaming/nyad/69138">Nyad</a>ΣΧΕΤΙΚΑNyad

Άποψη: Ο δημιουργός της σειράς Dave Holstein (“Weeds”), με τον Michel Gondry (“Eternal Sunshine of a Spotless Mind”, “Science of Sleep” κ.α.) σε ρόλο executive producer αλλά και σκηνοθέτη 2 επεισοδίων και τον πρωταγωνιστή Jim Carrey επιστρέφουν με μια υποδειγματική δεύτερη σεζόν, η οποία επαληθεύει την περσυνή μας άποψη πως το “Kidding” είναι μια μοναδική σειρά αλλά αποδεικνύει πως είναι και ένα αψεγάδιαστο κράμα φαντασίας, μελαγχολίας, αλήθειας και αυθεντικότητας: χωρίς αμφιβολία η δεύτερη σεζόν την καθιστά την πιο ευφυή και απίθανη dramedy της τηλεόρασης.

Η προβληματική που θέτει ακόμα πιο έμπρακτα η δεύτερη σεζόν είναι: ποιός είναι ο Jeff Pickles; Είναι ο ήρεμος παρουσιαστής ή ο άντρας που προσπάθησε να πατήσει με το αμάξι του τον Peter (Justin Kirk), τον σύντροφο της πρώην γυναίκας του Jill (Judy Greer); Ο Jeff επίσης αντιμετωπίζει προβλήματα στην δουλειά, καθώς, ύστερα από εκείνον τον Χριστουγεννιάτικο (επικό) λόγο για τον θάνατο, το δίκτυο αποφασίζει να ‘κόψει’ την εκπομπή του από τον αερά, κάτι που ο πατέρας του, ο Seb (Frank Langella), θεωρεί δικαιοσύνη, αλλά η αδερφή του/new boss, Deidre (Catherine Keener) καταφέρνει να διορθώσει! Οι επιλογές του Jeff θα τον φέρουν αντιμέτωπο με διάφορα συναισθηματικά breakthroughs και δύσκολες επιλογές, κάτι που επίσης συμβαίνει και στους υπόλοιπους χαρακτήρες.

Εδώ παραθέτουμε το πέμπτο (αγαπημένο μας) επεισόδιο σκηνοθετημένο από τον Gondry, όπου αυτό που παρακολουθούμε δεν είναι το “Kidding” αλλά το “Mr. Pickle’s Puppet Time”, με τον Mr. Pickles να κάνει ζωντανή μετάδοση του διαζυγίου του, και να μιλά για το “collective ungluing”, έναν συναισθηματικό ξεριζωμό που όλοι έχουμε βιώσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Ισάξια συγκίνηση προκαλεί και το 9ο επεισόδιο, όπου ο Jeff και η Deidre καλούνται να αντιμετωπίσουν την θνητότητα του πατέρα τους (θα θέλαμε να σας πούμε περισσότερα για αυτό, αλλά η άποψή μας είναι spoiler-free).

Η οικογένεια του Jeff έχει πραγματική υπόσταση, οι χαρακτήρες της σειράς αισθάνονται σαν πραγματικοί άνθρωποι, ενώ τα προβλήματα τους είναι βγαλμένα από την πραγματική ζωή, για αυτό και το “Kidding” δεν έχει ανάγκη να τα κατασκευάσει: η σειρά τραβά τον θεατή για την αυθεντικότητα που επιδεικνύει, ακόμα και αν αυτή εμπεριέχει μια guest εμφάνιση της Ariana Grande ή ένα μουσικό χορευτικό διάλλειμα με τον (υποτιθέμενο) Dalai Lama.

Αυτά και πολλά ακόμα είναι οι δημιουργικοί τρόποι που η ομάδα του “Kidding” έχει ‘σκαρφιστεί’ για να μιλήσει για τα ανθρώπινα προβλήματα. Ο Jim Carrey παραδίδει μια από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του, η εκπληκτική Catherine Keener αποκτά ακόμα περισσότερο screen-time, ενώ της δίνουν και ένα τσεκούρι για ένα επεισόδιο, ενώ η Judy Greer δίνει μια συναισθηματική ερμηνεία, η οποία αποδεικνύει πως οι δευτερεύοντες ρόλοι που της δώθηκαν σε rom-coms (“13 Going on 30”) απλά σπαταλούν το ταλέντο της. Ακόμα και αν το “Kidding” δεν ανανεωθεί για τρίτη σεζόν, το απρόσμενο φινάλε της μας καλύπτει, καθώς ο Mr. Pickles, όπως και όλες του οι μαριονέτες, θα έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας!  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
78074
Feelgood
20038
Feelgood
17265
Cinobo
5880
Zone of interest, από την Spentzos Zone of interest, από την Spentzos