Καλοκαίρι 2022: Οι ταινίες που θα φέρει η Τulip στις αίθουσες

Δημοσίευση: 19 Απριλίου 2022, 12:15
Συντάκτης:

Στις αρχές Μαϊου θα ξεκινήσουν να ανοίγουν οι πρώτες θερινές κινηματογραφικές αίθουσες και παράλληλα έχει προγραμματιστεί μια αναδιαμορφωμένη διανομή των ταινιών με πολύ περισσότερες επιλογές από ότι μέχρι στιγμής και πολλά δυνατά, εμπορικά «χαρτιά». Βέβαια, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, από 1η Μαϊου δεν θα απαιτείται πλέον πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης για τους κλειστούς χώρους, αλλά και πάλι ο φόβος και οι ενδοιασμοί συνεχίζουν να υπάρχουν από μερίδα του κοινού, επομένως οι open-air αίθουσες παρέχουν θεωρητικά μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι εταιρείες διανομής ανακοινώνουν η μία μετά την άλλη τον καλοκαιρινό τους προγραμματισμό, σήμερα θα ασχοληθούμε με την Tulip Entertainment. Και το πρόγραμμά της μέχρι και τον Σεπτέμβριο, είναι πλούσιο και πολυσυλλεκτικό. Με τον «Northman» του Ρόμπερτ Έγκερς να ξεκινά να προβάλλεται την Κυριακή του Πάσχα, υπάρχουν πολλές πολυαναμενόμενες ταινίες, ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε αυτές με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον:

<a href="/nea/kalokairi-2022-oi-tainies-poy-tha-ferei-i-weird-wave-stis-aithoyses/66285">Kαλοκαίρι 2022: Οι ταινίες που θα φέρει η Weird Wave στις αίθουσες</a>ΣΧΕΤΙΚΑKαλοκαίρι 2022: Οι ταινίες που θα φέρει η Weird Wave στις αίθουσες

Downton Abbey 2: A New Era (5/5)

Σκηνοθεσία: Σάιμον Κέρτις. Παίζουν: Χιου Ντάνσι, Λόρα Χάντοκ, Ντόμινικ Γουέστ. Το αρχικό καστ επιστρέφει σύσσωμο στη δεύτερη ταινία για το διάσημο πύργο, μαζί με τον Χιου Ντάνσι, την Γαλλίδα σταρ Ναταλί Μπάιγ και τον Ντόμινικ Γουέστ. Ο βραβευμένος με Όσκαρ® Τζούλιαν Φέλοουζ υπογράφει το σενάριο που εξιστορεί τις εξελίξεις στον κόσμο των ευγενών και του υπηρετικού προσωπικού στον περίφημο πύργο, που άρεσε σε πολύ κόσμο στις 6 σεζόν  στις οποίες προβλήθηκε.

Jurassic World Dominion (9/6)

Σκηνοθεσία: Κόλιν Τρέβοροου. Παίζουν: Κρις Πρατ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Λόρα Ντερν, Σαμ Νιλ, Τζεφ Γκόλντμπλουμ. Η ταινία Jurassic World: Κυριαρχία θα επανασυνδέσει τους αρχικούς πρωταγωνιστές της επικής περιπέτειας επιστημονικής φαντασίας. Οι Λόρα Ντερν, Σαμ Νιλ και Τζεφ Γκόλντμπλουμ εμφανίστηκαν όλοι το 1993 στην πρώτη ταινία που σκηνοθέτησε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και έθεσε τις βάσεις για το franchise των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Φέτος επιστρέφουν και συναντούν τον Κρις Πρατ και την Μπράις Ντάλας Χάουαρντ που παραμένουν στους ρόλους τους. Η ιστορία θα ξεκινά εκεί που τελείωσε η Πέμπτη ταινία (Το Βασίλειο Έπεσε) η οποία κυκλοφόρησε το 2018. Αυτήν τη φορά ο όλεθρος που θα σκορπίσουν οι δεινόσαυροι όταν θα διαφύγουν στον πραγματικό κόσμο θα είναι πέρα από κάθε περιγραφή.

The Black Phone (23/6)

Σκηνοθεσία: Σκοτ Ντέρικσον. Παίζουν: Ίθαν Χoκ, Μέισον Τέιμς. H γραμμή είναι νεκρή. Αλλά το τηλέφωνο χτυπάει. Ο σκηνοθέτης Σκοτ Ντέρικσον επιστρέφει στο είδος του μεταφυσικού τρόμου και συνεργάζεται ξανά με το studio Blumhouse (Ο Αόρατος Άνθρωπος) με ένα νέο θρίλερ τρόμου. Ένα ντροπαλό αλλά έξυπνο 13χρονο αγόρι, απάγεται από έναν σαδιστικό δολοφόνο και μένει παγιδευμένο σε ένα απομονωμένο υπόγειο όπου οι κραυγές δεν ακούγονται. Όταν ένα αποσυνδεδεμένο τηλέφωνο στον τοίχο αρχίζει να χτυπά, το αγόρι ανακαλύπτει ότι μπορεί να ακούσει τις φωνές των προηγούμενων θυμάτων του δολοφόνου. Και οι νεκροί στην άλλη άκρη της γραμμής θα φροντίσουν, αυτό που τους συνέβη να μη συμβεί στον μικρό.

Nope (21/7)

Σκηνοθεσία: Τζόρνταν Πιλ. Παίζουν: Ντάνιελ Καλούγια, Κίκι Πάλμερ, Στίβεν Γιαν, Μάικλ Γούινκοτ, Μπράντον Περέα. Ο βραβευμένος με Όσκαρ®, Τζόρνταν Πιλ, επαναπροσδιόρισε το μοντέρνο σινεμά τρόμου με τα Get Out και Us. Φέτος δίνει μια νέα πνοή στο σινεμά του φανταστικού με ένα νέο ποπ εφιάλτη: το έπος κοσμικού τρόμου, με τίτλο Ούτε Καν (Nope). Η ταινία φέρνει κοντά τον βραβευμένο με Όσκαρ Ντάνιελ Καλούγια (Get Out, Judas and the Black Messiah), με την Κίκι Πάλμερ (Hustlers, Alice) και τον υποψήφιο για Oscar® Στίβεν Γιαν (Minari, Okja). Οι κάτοικοι ενός απομακρυσμένου φαραγγιού στην Καλιφόρνια, θα γίνουν μάρτυρες μιας ανείπωτης αποκάλυψης. Ελάχιστα έχουν αποκαλυφθεί για το επτασφράγιστο μυστικό της πλοκής.

Samaritan (25/8)

Σκηνοθεσία: Τζούλιους Έιβερι. Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε. Ένα νεαρό αγόρι ανακαλύπτει ότι ένας σούπερ ήρωας που θεωρείται χαμένος για περισσότερα από 20 χρόνια, ύστερα από μια επική μάχη που είχε δώσει, όχι μόνο ζει ακόμα, αλλά είναι γείτονάς του. Ο Σιλβέστερ Σταλόνε, μετά τον χαμηλόφωνο θρίαμβο του Creed, επιστρέφει με μια ακόμη εύθραυστη, βαθιά ανθρώπινη και συναισθηματική ερμηνεία, και προσεγγίζει τον κινηματογραφικό κόσμο των υπερηρώων, με μια ψυχαγωγική ιστορία φαντασίας που αντανακλά την έννοια της ηθικής ενός «τιμωρού του κακού».

Ticket to Paradise (8/9)

Σκηνοθεσία: Ολ Πάρκερ. Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Τζούλια Ρόμπερτς. Ένα διαζευγμένο ζευγάρι αποφασίζει να και ταξιδέψει στο Μπαλί για να προλάβει να εμποδίσει την κόρη τους να κάνει το ίδιο λάθος που θεωρούν ότι έκαναν με τον γάμο τους, πριν από 25 χρόνια. Ενήλικη ρομαντική κομεντί με μαθήματα ζωής και αβίαστη τρυφερότητα, με δυο μεγάλους σταρ, από τον σκηνοθέτη του Mamma Mia! Here we go again.

Mrs. Harris Goes to Paris

Σκηνοθεσία: Άντονι Φαμπιάν. Παίζουν: Λέσλι Μανβίλ, Ιζαμπέλ Ιπέρ, Τζέισον Άιζακς. Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο, η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας χήρας που εργάζεται ως καθαρίστρια τη δεκαετία του ‘50 στο Λονδίνο, η οποία ερωτεύεται τρελά ένα φόρεμα Dior και αποφασίζει ότι πρέπει να το αποκτήσει πάση θυσία. Αφού δουλεύει σκληρά προκειμένου να συγκεντρώσει τα χρήματα για να εκπληρώσει το όνειρό της, ξεκινά μια περιπέτεια που θα αλλάξει όχι μόνο την εμφάνισή της, αλλά το ίδιο το μέλλον του οίκου Dior. Η ταινία μεταφέρει στο κοινό τη νοσταλγία και την αίγλη της δεκαετίας του 1950 στο Λονδίνο και το Παρίσι, με ερμηνείες από́ σπουδαίες ηθοποιούς όπως η Λέσλι Μανβίλ και η Ιζαμπέλ Ιπέρ.

Halloween Ends

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν. Παίζουν: Τζέιμι Λι Κέρτις, Άντονι Μάικλ Χολ, Κάιλ Ρίτσαρντς. Η συναρπαστική αναβίωση ενός εκ των κλασικότερων slasher τρόμου όλων των εποχών, ολοκληρώνεται με το αιματοβαμμένο φινάλε της νέας, πετυχημένης τριλογίας. Η Τζέιμι Λι Κέρτις επιστρέφει για τελευταία φορά στο θρυλικό ρόλο που την ανέδειξε και ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν αναλαμβάνει ξανά τη σκηνοθεσία.  Ο Μάικλ Μάγιερς, ο ανθρώπος χωρίς πρόσωπο που ζει μόνο για να σφαγιάζει αθώα θύματα, δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Ο μακάβριος εφιάλτης ολοκληρώνεται και η καταμέτρηση πτωμάτων αρχίζει…

Πρώτη δημοσίευση: 19 Απριλίου 2022, 12:15
Ενημέρωση: 19 Απριλίου 2022, 12:19
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos