Το "Kala azar" της Τζάνις Ραφαηλίδου στη Νέα Ζηλανδία

kala azar τζανις ραφαηλιδου
Δημοσίευση: 14 Ιουλίου 2020, 14:45

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Whānau Mārama της Νέας Ζηλανδίας θα συμμετάσχει το «Kala azar» της Τζάνις Ραφαηλίδου. Το φεστιβάλ Whānau Mārama, το οποίο θεωρείται μια από τις κορυφαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις της Νέας Ζηλανδίας -μικρή χώρα με ξεχωριστή εμβέλεια στον παγκόσμιο κινηματογραφικό χάρτη. Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί online λόγω της υγειονομικής κρίσης από τις 24 Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου. To «Kala azar» θα προβάλλεται από 29 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου στην ηλεκτρονική διεύθυνση του φεστιβάλ : https://www.nziff.co.nz/2020/at-home-online/

Υπενθυμίζεται ότι η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας έγινε πριν από την πανδημία, στο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ, επιφυλάσσοντας μια μικρή ευχάριστη έκπληξη στην πρωτοεμφανιζόμενη σκηνοθέτιδα Τζάνις Ραφαηλίδου: το βραβείο ΚNF που απονέμει η Ενωση Ολλανδών Δημοσιογράφων.

Το «Kala azar» -ταινία συμπαραγωγής Ελλάδας και Ολλανδίας- περιστρέφεται γύρω από τη σχέση ενός νεαρού ζευγαριού, με αφορμή την αγάπη του για τα ζώα αλλά και τη μακάβρια σχέση του μαζί τους: το ζευγάρι άλλοτε αναλαμβάνει την μεταφορά νεκρών κατοικίδιων από τα διαμερίσματα των ιδιοκτητών τους κι άλλοτε περιμαζεύει νεκρά αδέσποτα από τους αυτοκινητόδρομους και τα οδηγεί σε αποτεφρωτήριο.
Στους βασικούς ρόλους εμφανίζονται η Πηνελόπη Τσιλίκα και ο Δημήτρης Λάλος.

Δημοσίευση: 14 Ιουλίου 2020, 14:45
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ