Ιζαμπέλ Ιπέρ και Τζον Κραζίνσκι για γυρίσματα στην Ελλάδα
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ, Πάνος Κουάνης, αναφέρθηκε σε συνέντευξη που έδωσε στα Παραπολιτικά, στις προσεχείς νέες κινηματογραφικές παραγωγές του Χόλιγουντ που έρχονται στη χώρα μας
ΣΧΕΤΙΚΑΔιαγωνισμός Φωτογραφίας: Η Ελλάδα ένα κινηματογραφικό στούντιο
«Από εκείνες που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για έγκριση ξεχωρίζει η ταινία “Greek Freak”, βιογραφικό έργο για τον Γιάννη Αντετοκούνµπο, σε παραγωγή της Disney+, αλλά και η “Cyclades”, που είναι γαλλικής παραγωγής, σε σκηνοθεσία Μαρκ Φιτουσί (Call my agent) µε πρωταγωνίστρια την Ιζαμπέλ Ιπέρ.
Οσον αφορά την ταινία “Greek Freak”, τα γυρίσµατα θα γίνουν στην Αττική, την Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα. Το “Cyclades” θα γυρίσει πλάνα σε πολλά από τα νησιά των Κυκλάδων, αν όλα πάνε καλά σε επιδηµιολογικό επίπεδο.
Επιπλέον, έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγµατεύσεις και για άλλες µεγάλες παραγωγές, για τις οποίες αναµένονται άµεσα οι αιτήσεις για έγκριση.
«Πρόκειται για το “My big fat Greek wedding 3” σε σκηνοθεσία της Νία Βαρντάλος (παραγωγή Τοµ Χανκς και Ρίτα Ουίλσον), για την οποία τα γυρίσµατα σχεδιάζονται σε Αττική και Πελοπόννησο. Επίσης, ο τρίτος κύκλος της τηλεοπτικής σειράς δράσης “Tom Clancy's Jack Ryan”, σε συµπαραγωγή Paramount και Amazon Prime, µε πρωταγωνιστή τον Tζον Κραζίνσκι και µε στόχο γυρισµάτων την Αττική και τις Κυκλάδες, αλλά και ένα πολεµικό/κατασκοπικό φιλμ ρωσικής παραγωγής, µε θέµα τον Β' Παγκόσµιο Πόλεµο και γυρίσµατα στην Αττική. Αναµένονται πολλές άλλες ταινίες και σειρές από το εξωτερικό, µε χαµηλότερους προϋπολογισµούς»
Πώς όµως προέκυψε αυτός ο δίαυλος επικοινωνίας και συνεργασίας; «Ειδικά για τις αμερικανικές παραγωγές, υλοποιούμε εδώ και καιρό μια στοχευμένη στρατηγική, με συνεχείς επισκέψεις στις ΗΠΑ και παρουσιάσεις στις μεγάλες εταιρείες παραγωγής. Επίσης, έχουν έρθει στην Ελλάδα στελέχη των εταιρειών για να γνωρίσουν από κοντά τη χώρα και τι έχει να προσφέρει στις εταιρείες τους σε επίπεδο χρηματοδοτικών κινήτρων και υποδομών. Με την κρίση της πανδημίας, η στρατηγική μας χρειάστηκε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα», περιγράφει ο Πάνος Κουάνης.
«Πλέον, χάρη στις βελτιώσεις του νόμου (σ.σ.: Αύξηση του cash rebate στο 40% και περαιτέρω απλοποίηση της διαδικασίας υπαγωγής και εκταμίευσης) έχουμε συστηματική επικοινωνία με μεγάλες ξένες εταιρείες παραγωγής, τις οποίες ενημερώνουμε για το νέο, ελκυστικό τοπίο που παρουσιάζει η χώρα μας, και βρισκόμαστε σε προχωρημένες συνομιλίες για νέα projects», συμπληρώνει και ανατρέχει στα όσα συνέβησαν στο πρώτο lockdown, τον Μάρτιο του 2020.
ΣΧΟΛΙΑ
Εμφάνιση σχολίων