ΣΕΙΡΕΣ

"Industry" season 1: Ένα Suits για τραπεζίτες

Δημοσίευση: 31 Δεκ. 2020, 13:14
Συντάκτης:

H Lena Dunham του Girls – υπογράφει το πρώτο επεισόδιο της νέας συνεργασίας BBC 3 και HBO. Το  Industry περιστρέφεται γύρω από μία ομάδα αποφοίτων που στον απόηχο της κρίσης του 2008, κάνουν άσκηση στη Pierpoint & Co, τράπεζα του Λονδίνου. Οι νεαροί ασκούμενοι συναγωνίζονται μεταξύ τους για τις λίγες μόνιμες θέσεις που θα δοθούν στο τέλος του προγράμματος, ή με άλλα λόγια παίζουν στα Hunger games της γενιάς μας. Σε πρωταγωνιστικό ρόλο η Αμερικανή Harper, είναι η μοναδική ασκούμενη που προέρχεται από μη προνομιούχο περιβάλλον και καλείται να προσαρμοστεί στα χαρακτηριστικά ενός εργασιακού χώρου όπου σε μεγάλο βαθμό ακόμη κυριαρχεί η παλιά ανδρική ελίτ των αποφοίτων του Eton και της Οξφόρδης.

<a href="/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Το Industry δείχνει μία διαφορετική εκδοχή της ζωής στο σύγχρονο Λονδίνο, μέσα από τα νεανικά φιλόδοξα μάτια των πρωταγωνιστών της, με τους ρυθμούς και τη ψυχολογική πίεση που βιώνει ο καθένας στην αρχή της καριέρας του. Συνεντεύξεις, ολονυχτίες στο γραφείο, ανταγωνισμός και παράλογες, καμιά φορά ταπεινωτικές απαιτήσεις, συνθέτουν μία καθημερινότητα ίσως αρκετά οικεία για πολλούς. Έτσι με σενάριο ήπιο και ρεαλιστικό, αναπτύσσει ποικίλες πτυχές ενός εργασιακού χώρου που φέρνει τους ανθρώπους στα άκρα τους, και συχνά τους εξωθεί στις πιο σκοτεινές πλευρές του εαυτού τους.

Μεγάλο μέρος της πλοκής αφορά σε χρηματοοικονομικές συμφωνίες και χρηματιστηριακά δεδομένα τα οποία κανείς δεν επεξηγεί στο θεατή, με αποτέλεσμα συχνά αυτός να αρκείται στο να μην κατανοεί τίποτα περισσότερο από τις αντιδράσεις των ηρώων γύρω από τις εξελίξεις.

Ωστόσο η σειρά, που είναι κατά βάθος ένα Suits με τραπεζίτες, στρέφει γρήγορα το επίκεντρο της αφήγησης στις προσωπικές σχέσεις των τεσσάρων κεντρικών χαρακτήρων της, ο καθένας από τους οποίους αντιμετωπίζει διαφορετικού είδους προκλήσεις και δυσκολίες σε προσωπικό και εργασιακό επίπεδο.

Με ύφος πάντα σοβαρό αλλά ταυτόχρονα βολικά ανάλαφρο, το Industry όπως και οι ήρωες της, προσπαθεί να βρει κάποια ισορροπία ανάμεσα σε συμφωνίες εκατομμυρίων, σε πάρτι με κοκαΐνη, επαγγελματικά δείπνα, ερωτικά τρίγωνα και ακριβοπληρωμένα κουστούμια.

Ωστόσο αν και τα επεισόδια κυλούν με γρήγορους ρυθμούς και συχνές εναλλαγές στην ιστορία, του λείπει εκείνη τη σφιχτοδεμένη κεντρική πλοκή ή κάποιο γενικό κίνητρο, που θα κρατούσε σταθερά αυξημένο το ενδιαφέρον.

Οι συγγραφείς της σειράς– όντας οι ίδιοι πρώην τραπεζίτες- επιλέγουν να δώσουν μία πιο προσγειωμένη ματιά στη βιομηχανία του χρήματος, τοποθετώντας την εργασία στο επίκεντρο κάθε τομέα της ζωής των ηρώων.

Πράγματι κάθε πτυχή της προσωπικής τους ζωής, από τη διασκέδαση μέχρι τις φιλικές ή ρομαντικές σχέσεις φαίνεται τελικά να περιστρέφεται με τρόπο σχεδόν αποπνικτικό, γύρω από την Pierpoint ώστε τελικά οι φιλόδοξοι αυτοί νέοι Λύκοι της Wall Street, φαντάζουν λιγότερο αξιοζήλευτοι απ’ ότι θα περίμενε κανείς.

H σειρά στριμάρει στη Vodafone TV. 

Πρώτη δημοσίευση: 31 Δεκ. 2020, 13:14
Ενημέρωση: 31 Δεκ. 2020, 13:14
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos