Η Βαϊόλα Ντέιβις θα υποδυθεί την Μισέλ Ομπάμα

Δημοσίευση: 27 Aug 2019, 15:51
Συντάκτης:

Η αμερικανική πολιτική σκηνή πάντοτε είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και ανέκαθεν έδινε υλικό για κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Πολλώ δε μάλλον αυτή την εποχή με μια ταραγμένη πολιτική κατάσταση έχοντας πρόεδρο τον Τραμπ και με την προεκλογική καμπάνια για τις επόμενες εκλογές να έχει ήδη ξεκινήσει. Μια νέα σειρά του Showtime με την Viola Davis θα ρίξει φως στις Πρώτες Κυρίες που πέρασαν από τον Λευκό Οίκο καθώς καθεμιά άφησε το δικό της στίγμα.

Σύμφωνα με το Deadline, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός θα είναι πρωταγωνίστρια και παραγωγός της σειράς που θα τιτλοφορείται «The First Ladies». Θα είναι μια σειρά ανθολογίας, με την πρώτη σεζόν να επικεντρώνεται στις ζωές της Michelle Obama, της Eleanor Roosevelt και της Betty Ford. Η Viola Davis θα υποδυθεί την Obama, με τις άλλες δύο κυρίες να είναι άγνωστο προς το παρόν ποιες θα τις υποδυθούν.

Το σενάριο της σειράς έχει αναλάβει ο Aaron Cooley, συγγραφέας των βιβλίων «Four Seats: A Thriller of the Supreme Court» και «The Guns of Ridgewood». Η παραγωγός Cathy Schulman είχε ζητήσει από τον Cooley να γράψει σενάριο για την Lady Bird Johnson, αλλά στην συνέχεια αποφασίστηκε να γίνει μια σειρά γενικά για τις Πρώτες Κυρίες οπότε προσάρμοσε το σενάριο στο νέο πλάνο με την Johnson να την δούμε πιθανόν σε κάποια επόμενη σεζόν. Ακόμα δεν είναι γνωστό πότε θα δούμε την σειρά στην τηλεόραση, αλλά οι οιωνοί είναι καλοί με την Davis να είναι έμπειρη ηθοποιός όχι μόνο στον κινηματογράφο αλλά και στην τηλεόραση με το «How to get away with murder». 

Update: Η Μισέλ Φάιφερ θα υποδυθεί την Μπέτι Φόρντ, σύζυγο του Προέδρου Τζέραλντ Φορντ, που έδωσε μάχες για τα ίσα δικαιώματα των γυναικών, για τον αγώνα ενάντια στην οπλοκατοχή, υπέρ των αμβλώσεων, της εκστρατείας κατά του καρκίνου του μαστού. Θα σκηνοθετήσει η έμπειρη Δανέζα Σουζάνε Μπίερ, που φέτος μας έδωσε το "The undoing", πρόπερσι το "The bird box" και πριν μερικά χρόνια το "The night manager".

Update: Η Τζίλιαν Άντερσον θα συνεχίσει να υποδύεται ιστορικο-πολιτικές φιγούρες. Μετά την Μάργκαρετ Θάτσερ για τον 4ο κύκλο του "The Crown", αυτή την φορά θα ενταχθεί στο καστ του "The First Ladies", ως η Ελέανορ Ρούσβελτ, σύζυγος του Φράνκλιν Ρούσβελτ, η πρώτη κυρία με την μεγαλύτερη θητεία στις ΗΠΑ (1933-45). Διπλωμάτρια, ακτιβίστρια και αμφιλεγόμενη για τις απόψεις της στα πολιτικά δικαιώματα των πολιτών, παρέθετε ατομικές συνεντεύξεις τύπου, είχε την δική της στήλη αρθρογραφίας σε εφημερίδα, αλλά και την δική της εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή.

Update: Και καθώς οι Κυρίες είχαν και Κύριους, ανακοινώθηκαν και ανδρικά ονόματα που προστέθηκαν σε αυτό το εξαιρετικό καστ: O Kίφερ Σάδερλαντ που τον έχει τον ρόλο του Προέδρου των ΗΠΑ άνετα και το έδειξε στις 3 σεζόν του "Designated Survivor" θα ενσαρκώσει τον Φράνκλιν Ρούσβελτ (τον μόνο πρόεδρο των ΗΠΑ που έκανε περισσότερες από δύο θητείες), ενώ ο Άαρον Έκχαρτ θα υποδυθεί τον ρόλο του Τζέραλντ Φορντ και ο O.T. Φαγκμπένι (από το Handmaid’s Tale), τον Μπάρακ Ομπάμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos