Η οικογένεια του J.R.R. Tolkien «αποκήρυξε» την ταινία

Δημοσίευση: 24 Απριλίου 2019, 15:18
Συντάκτης:

Ο Νίκολας Χουλτ πρωταγωνιστεί στην βιογραφκή ταινία για την ζωή του συγγραφέα που δημιούργησε τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», J.R.R. Tolkien, όμως η οικογένεια του διάσημου λογοτέχνη έχει ουσιαστικά «αποκηρύξει» το φιλμ, μέσω δικαστικών αγωγών.

ΣΧΕΤΙΚΑΗ ζωή του J. R. R. Tolkien στο σινεμά

Μέσω μιας λιτής ανακοίνωσης, η οικογένεια του συγγραφέα δηλώνει πως «δεν ενέκρινε, εξουσιοδότησε ή συμμετείχε» στην παραγωγή της συγκεκριμένης ταινίας και συμπλήρωσε πως «δεν εγκρίνει την ταινία ή το περιεχόμενο της κατά οποιονδήποτε τρόπο». Εκπρόσωπος της οικογένειας του Tolkien επιβεβαίωσε πως δεν έχουν δει την ταινία, αλλά και ότι η απόφασή τους να μην την εγκρίνουν δεν έχει να κάνει με κάποια συγκεκριμένη σκηνή ή στοιχείο της ιστορίας, αφού όπως εξήγησε, η οικογένεια του συγγραφέα δεν έχει δώσει την έγκρισή της σε άλλες βιογραφικές ταινίες στο παρελθόν.

Αντίστοιχα επικριτικός όμως για την ταινία της Fox Searchlight (η οποία θα είναι η πρώτη που θα κυκλοφορήσει μετά την εξαγορά από την Disney) ήταν και ο βιογράφος του συγγραφέα, John Garth. Μιλώντας στον Guardian, ο Garth εκτίμησε πως θα είναι απασχολημένος με το να διορθώνει τις «νέες εσφαλμένες αντιλήψεις που θα προκύψουν από την ταινία». Στη συνέχεια ο Garth σχολίασε πως οι βιογραφικές ταινίες συχνά παίρνουν «πρωτοβουλίες» με τα γεγονότα και θεωρεί πως το «Tolkien» δεν θα αποτελέσει εξαίρεση.

Το «Tolkien» θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στην Μεγάλη Βρετανία τον Μάιο και εδώ μπορείτε να θυμηθείτε περισσότερες πληροφορίες και τρέιλερ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

"Unbelievable" season 1: Ψύχραιμο και ρεαλιστικό

Σύνοψη: Μια νεαρή γυναίκα, η Μαρί, (Κέιτλιν Ντέβερ) πέφτει θύμα μασκοφόρου βιαστή μέσα στο...
1ώρα

Δράμα 2019: Οι νέοι δημιουργοί αποκαλύπτονται - Μέρος 4ο

Λίγο πριν κλείσουν οι προβολείς της φετινής διοργάνωσης του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της...
2 ώρες
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Φεστιβάλ Δράμας 2019: Τα βραβεία

Σε ένα από τα δικαίως  φημισμένα «Τέσσερα Κουαρτέτα» του, ο Τόμας Στέρν Ελιοτ, λέει...
5 ώρες