Η νέα πραγματικότητα στις κλειστές αίθουσες

Η νέα πραγματικότητα στις κλειστές αίθουσες
Δημοσίευση: 22 Μαΐου 2020, 20:13
Συντάκτης:

Τα σινεμά αρχίζουν να επιστρέφουν σιγά-σιγά στην πραγματικότητα και ενώ στην Ελλάδα ετοιμάζονται να ανοίξουν την 1η Ιουνίου, τουλάχιστον τα θερινά, στην Ιταλία άνοιξε το σινεμά Visionario που έγινε το πρώτο σινεμά στον κόσμο που ακολούθησε την πρακτική του χωρισμού των θέσεων.

tom cruise mission impossible 7ΣΧΕΤΙΚΑΈξαλλος ο Τομ Κρουζ στα γυρίσματα του Mission Impossible 7 για τα μέτρα προστασίας

Μάλιστα επέλεξε έναν πρωτότυπο τρόπο που ονομάζεται Butterfly, ακριβώς επειδή το διαχωριστικό ανάμεσα στις θέσεις μοιάζει κάπως με πεταλούδα έτοιμη προς απογείωση. Πρόκειται για δουλειά του Fabio Sonego, όπου με αυτό τον τρόπο προστατεύει τους θεατές και νιώθουν ασφάλεια. Το αν νιώθουν άνετα είναι ένα άλλο θέμα.

Eξ’ αιτίας των νέων συνθηκών έπειτα από την πανδημία του Covid-19, αναγκαστικά θα πρέπει να βρεθούν λύσεις ώστε τα σινεμά να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν. Η λύση που βρήκε η ιταλική εταιρεία Lino Sonego που ειδικεύεται σε καθίσματα και συναφή προϊόντα, δημιούργησε τα πεταλουδίσια αυτά προστατευτικά, που τοποθετούνται στην δεξιά και αριστερή θέση του κάθε καθίσματος ώστε να μην κάθεται κανείς στις ακριβώς διπλανές θέσεις.

«Αυτό σημαίνει ότι το Visionario είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του με απόλυτη ασφάλεια και με την μεγαλύτερη άνεση», όπως ανέφερε ο διευθυντής της επιχείρησης. «Είμαστε το πρώτο σινεμά που ακολουθεί αυτό το σύστημα, που δημιουργεί μικρές περιοχές ασφάλειας: από τις 173 θέσεις, η νέα Astra Screen θα μπορεί να χωρέσει 105 θεατές. «Γίνεται πολλή συζήτηση για την φυσική απόσταση», αναφέρει ο Sonego, «και το Butterfly είναι η ακριβής έκφραση αυτού: μια ασφαλής συσκευή που ταυτόχρονα είναι έπιπλο: χρηστικό και παράλληλα προστατευτικό. Οι θεατές δεν θα νιώθουν κλειστοφοβία, επειδή η μικρότερη απόσταση ανάμεσα στο ένα Butterfly και στο άλλο είναι 1,10 μέτρα και η ορατότητα δεν θα καλύπτεται». Μένει να δούμε αν θα υιοθετηθεί αυτή η πρακτική και σε άλλα σινεμά.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση:: 22 Μαΐου 2020, 20:13
Ενημέρωση: 22 Μαΐου 2020, 20:13
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Cemetery of splendor

Cemetery of splendor

Θα το βρείτε: Cinobo

Σύνοψη: Στρατιώτες που πάσχουν από μία μυστηριώδη νόσο που τους βυθίζει σε ύπνο μεταφέρονται...
40 sec

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870