Η Κίνα διέταξε τα σινεμά να προβάλουν ταινίες προπαγάνδας

Δημοσίευση: 6 Απριλίου 2021, 18:18
Συντάκτης:

Οι κινέζικοι κινηματογράφοι διατάχθηκαν να προβάλλουν ταινίες προπαγάνδας, σύμφωνα με μια νέα παραγγελία από τις αρχές της χώρας, όπως διαβάσαμε σε Variety & Movieweb. Αυτό είναι σημαντικό για πολλούς λόγους, μεταξύ των οποίων ότι η Κίνα είναι μαζί με τις ΗΠΑ, μία από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές αγορές στον κόσμο. Η Κίνα ξεπέρασε ακόμη και τις ΗΠΑ στο box office το 2020. Αλλά τώρα, καθώς οι κινηματογράφοι έχουν επιστρέψει στις φυσιολογικές συνθήκες, οι Κινέζοι αξιωματούχοι χρησιμοποιούν τη δημοτικότητα των κινηματογράφων για να προβάλουν προπαγανδιστικές ταινίες. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι πολλές φορές μέσα στον 20ό αιώνα, χρησιμοποιήθηκε η έβδομη τέχνη με προπαγανδιστικό πολιτικό τρόπο.

Οι κινηματογράφοι πρέπει να προγραμματίσουν «εξαιρετικές ταινίες» για να γιορτάσουν την 100ή επέτειο από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος. Ο προγραμματισμός είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει την 1η Απριλίου. Οι ταινίες λέγεται ότι «εστιάζουν στα θέματα της αγάπης του κόμματος, της αγάπης του έθνους και της αγάπης του σοσιαλισμού». Επίσης «τραγουδούν τους επαίνους του ... και συγχωρούν το Κόμμα, τη μητέρα πατρίδα, τους λαούς του και τους ήρωές του». Αυτή είναι μία από τις πολλές πρόσφατες παραγγελίες που εκδόθηκαν από την Εθνική Υπηρεσία Κινηματογράφου και Προπαγάνδας της χώρας στις βιομηχανίες κινηματογράφου και ψυχαγωγίας της Κίνας.

Όχι μόνο τα θέατρα που περιλαμβάνονται στο NAAC, περίπου 5.000 σε ολόκληρη τη χώρα, πρέπει να προγραμματίσουν τουλάχιστον δύο από αυτές τις προβολές την εβδομάδα, αλλά πρέπει «να δώσουν μεγάλη σημασία [στις προβολές], να τις εκτελέσουν με σοβαρότητα ... να τα οργανώσουν επίπονα και να εξασφαλίσουμε απτά αποτελέσματα». Οι χώροι πρέπει να διασφαλίζουν ότι «όχι μόνο ότι αυτές οι ταινίες έχουν προγραμματιστεί, αλλά και ότι οι προβολές τους παρακολουθούνται καλά».

Αξιωματούχοι έχουν επίσης κυκλοφορήσει μια λίστα ταινιών που πρόκειται να προβληθούν στην Κίνα ως μέρος του προγράμματος. Περιλάμβαναν το Fighting North and South (1952), Guerrilla Railway (1956), Battle on Shangganling Mountain (1956), The Red Detachment of Women (1960), Red Sun (1963), Zhang Ga the Soldier Boy (1963), Heroic Sons and Daughter (1964), Nanchang Uprising (1981), Hundred Regiments Offensive (2015), Battle of Xiangjiang River (2016), The Sacrifice (2020), και Warmine Warfare (2021). Ζητείται από τα θέατρα, πρώτα απ 'όλα, να προωθήσουν την ιδεολογία Xi Jinping Thought.

Ο διευθυντής της Εθνικής Διοίκησης Κινηματογράφου και ο κορυφαίος αξιωματούχος του Τμήματος Προπαγάνδας Wang Xiaohui παρουσίασαν επίσης περισσότερες οδηγίες για χώρους Απαιτούνται προγραμματισμένες μεγάλες εκθέσεις και θεατρικές παραστάσεις που περιγράφουν τα «μεγάλα επιτεύγματα και πολύτιμη εμπειρία» του Κόμματος. Τα μέλη του κόμματος και οι αξιωματούχοι πρέπει να προσκληθούν.

Πώς αυτό θα επηρεάσει τη γενική προβολή ταινιών; Το Godzilla εναντίον Κονγκ είχε πρόσφατα μια επιτυχημένη πορεία στην Κίνα, κερδίζοντας περισσότερα από 70 εκατομμύρια δολάρια. Τα στούντιο του Χόλιγουντ προσπαθούν να κυκλοφορήσουν blockbusters, πολλά από τα οποία έχουν ήδη καθυστερήσει πολλές φορές, στη χώρα για να δουν επιτέλους κάποια απόδοση επένδυσης.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870