"Huge In France" season 1: Μια καλή αρχική ιδέα δεν αρκεί

Δημοσίευση: 15 Μαΐου 2019, 17:27
Συντάκτης:

Σύνοψη: Ο Gad Elmaleh είναι ο πιο διάσημος κωμικός της Γαλλίας αλλά σύμφωνα με τη σειρά που έφτιαξε εδώ για το Netflix, παντελώς άγνωστος στις ΗΠΑ με τη μεγάλη του επιτυχία στο Παρίσι, να μη συγκινεί ούτε στο ελάχιστο τους κατοίκους του L.A.

always be my babyΣΧΕΤΙΚΑ"Always be my maybe": Κιάνου, μίλα της βρώμικα!

Άποψη: Το Huge in France βγάζει όντως γέλιο με την αρχική του ιδέα, δηλαδή με τη συνεχή έκπληξη του Gad Elmaleh από το γεγονός ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για τη φήμη του στην Γαλλία, ένα τεράστιο αυτοσαρκαστικό χαστούκι για τον περίφημο γαλλικό σωβινισμό, αλλά και με την παιδική του αγανάκτηση κάθε φορά που συνειδητοποιεί ότι στην Αμερική δεν μετράνε τα VIP προνόμιά του.

Στις καλύτερες στιγμές της λειτουργεί η σειρά σαν μία έξυπνη, ευρωπαϊκή σάτιρα στην αμερικάνικη κουλτούρα και στις διαφορές ανάμεσα στους δύο λαούς, με το αναμφισβήτητο το κωμικό ταλέντο του Gad να καταφέρνει να αποδώσει με φυσικότητα έναν συμπαθή χαρακτήρα παρά τις ιδιαιτερότητές και τις εμμονές του.

Ο Gad πλαισιώνεται από δύο απολαυστικούς δευτερεύοντες χαρακτήρες, τον  Jason Alan Ross σύντροφο της πρώην γυναίκας του, που κάπου ανάμεσα στο ναρκισσισμό και την αφέλειά του κερδίζει τελικά τη συμπάθεια μας και τον βοηθό του Gad, τον Brian, που είναι από τους λίγους nerd χαρακτήρες που δεν παρουσιάζονται ως εντελώς ακοινώνητες καρικατούρες.

Δυστυχώς όμως, πιο βασικοί για την εξέλιξη της ιστορίας αποδεικνύονται η πρώην σύζυγος του Gad και ο γιος του αλλά κυρίως το πάθος του τελευταίου για το μόντελινγκ, το οποίο αντιμετωπίζει η σειρά με μία σοβαρότητα που λειτουργεί μεν σαν αστείο, υπονομεύει όμως έτσι, την ίδια την πλοκή της. Επομένως, με την αρχική της ιδέα γρήγορα να αναλώνεται, η ιστορία καταλήγει να μοιάζει συχνά εντελώς προσχηματική, βασισμένη σε αν όχι αντιπαθείς τότε τουλάχιστον εκνευριστικούς χαρακτήρες, με ασήμαντα προβλήματα και αφελείς επιθυμίες, που αδυνατούν να προσεγγίσουν το ενδιαφέρον του θεατή. Με λίγα λόγια ο Gad Elmaleh, έκανε εδώ μια ολόκληρη σειρά για κάτι που θα μπορούσε να είχε πει με ένα 20λεπτο σκετσάκι.

 

 

Δημοσίευση: 15 Μαΐου 2019, 17:27
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

la casa de papel 3

Πρώτο teaser για την 3η σεζόν "La Casa De Papel"!

Οι διακοπές τους τελείωσαν. Το La Casa De Papel επιστρέφει. Mετά από μήνες αναμονής, διαρροών,...
14 ώρες

"Wake up America!": Η 3η σεζόν Handmaid's Tale στέλνει μήνυμα

Το «The Handmaid’s Tale» μπορεί να μην ενθουσίασε με την 2η σεζόν του (εδώ...
14 ώρες

Ο Μελ Γκίμπσον θα υποδυθεί τον... Άγιο Βασίλη

Όπως την βρίσκει κανείς. Τη στολή του Άγιου Βασίλη θα φορέσει ο Μελ Γκίμπσον στη...
14 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
11482
Odeon
7202
Odeon
4574