ΣΕΙΡΕΣ

"Homecoming" season 2: Άνισο

Δημοσίευση: 26 Σεπτεμβρίου 2020, 17:18
Συντάκτης:

Σύνοψη: Μια γυναίκα ξυπνά σε μια βάρκα χωρίς να θυμάται το πώς βρέθηκε εκεί. Το ποιά είναι και το πώς εμπλέκεται με την διαβόητη εταιρεία Geist επιλύνεται με την πάροδο των επτά νέων επεισοδίων. Τα μυστικά που θα ξεσκεπάσει, αλλά και οι απαντήσεις που θα λάβει στα ερωτήματά της, μπορεί να μην είναι αυτά που φανταζόταν…

<a href="/nea/20-kataskeyastes-seiron-proteinoyn/63890">20 κατασκευαστές... σειρών προτείνουν! </a>ΣΧΕΤΙΚΑ20 κατασκευαστές... σειρών προτείνουν!

Άποψη: Στην πρώτη σεζόν της σειράς είδαμε την Julia Roberts ως Heidi Bergman, η οποία ήταν η κοινωνική λειτουργός του στρατιώτη Walter Cruz, πάνω στον οποίο δοκίμαζαν ένα καινούργιο «φάρμακο» που υποτίθεται θα βοηθούσε τους στρατιώτες να ξεπεράσουν το μετατραυματικό στρές τους. Όπως είδαμε, τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι!

Λογικά λοιπόν, όταν η δεύτερη σεζόν «ανοίγει» με την Janelle Monae να μην θυμάται ούτε το όνομά της, ως θεατές είμαστε σίγουροι πως το ναρκωτικό/φάρμακο ευθύνεται για την αμνησία της. Δυστυχώς, το πώς, ο τρόπος δηλαδή που η Monae καταλήγει άνευ μνήμης, δεν είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρων.

Με άλλα λόγια η δεύτερη σεζόν “Homecoming” αντί να καλοσωρίζει τον θεατή πίσω σε ένα γνώριμο μυστήριο, στις δολοπλοκίες μιας (τελικά όχι τόσο) διαβολικής επιχείρησης, και στα υπερφουσκωμένα «εγώ» των υπαλλήλων της, τελικά τον αποτρέπει. Αν προσθέσουμε το γεγονός πως αυτή την φορά ο καταπληκτικός Sam Esmail (“Mr. Robot”) δεν σκηνοθετεί και πως το σενάριο δεν αποτελείται από ένα ενδιαφέρον χρονικο-αφηγηματικό back-and-forth, το δεύτερο κεφάλαιο της σειράς είναι άνισο και άοσμο, όπως οι περισσότεροι χαρακτήρες του.

Πιο συγκεκριμένα ο Kyle Patrick Alvarez (“The Stanford Prison Experiment”), ο οποίος σκηνοθετεί και τα επτά επεισόδια, δεν μπορεί να συμβαδίσει με την αισθητική του Esmail. Αντιστοίχως, η χημεία μεταξύ των χαρακτήρων δεν μπορεί να συγκριθεί με την χημεία που επέδειξαν οι Roberts και James, η οποία κατά τόπους διανθιζόταν και από την ερμηνεία του Bobby Cannavale.

Η Janelle Monae (το όνομα του χαρακτήρα της θα το μάθετε στη σειρά!) παραδίδει μια πολύ καλή και μεστή ερμηνεία ως πρωταγωνίστρια, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τον χαρισματικό Stephen James που υποδύεται για δεύτερη σεζόν τον Walter Cruz. Παρ’όλα αυτά, όσο η σειρά προχωρά κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν και σταδιακά μας αποκαλύπτει την σχέση μεταξύ τους, τόσο η χημεία τους φαίνεται να φθίνει. Όχι γιατί οι ηθοποιοί αδυνατούν να μας την δείξουν, αλλά γιατί το σενάριο δεν τους το επιτρέπει: όχι μόνο η Monae είναι ένας ηθικά μεμπτός χαρακτήρας, αλλά δεν ενδιαφέρεται παρά μόνο αργά για αυτό (το ίδιο και η Roberts, αλλά τουλάχιστον έκανε κάτι σημαντικό για αυτό).

Επίσης, ενώ ο Walter Cruz εμφανίζεται και εδώ και συνεχίζει να αποτελεί βασικός χαρακτήρας της πλοκής, το σενάριο τον παραγκωνίζει για να δώσει χώρο και χρόνο σε χαρακτήρες όπως την Audrey Temple (Hong Chau), η οποία το μόνο συναίσθημα που ενίοτε προκαλεί στον θεατή είναι εκνευρισμός.

Όμως, στο τελευταίο επεισόδιο γίνονται εμφανείς οι μεγαλεπίβολες βλέψεις της νεάς σεζόν: τί είναι η ηθική συνείδηση, αν υπάρχει και πώς μπορεί κανείς να επιδιορθώσει τον εαυτό του αν την παράκουσε; Οι απαντήσεις που λάβαμε στο φινάλε ήταν τουλάχιστον απογοητευτικές. Με την ηθική συνείδηση που μας διακατέχει, σας συμβουλεύουμε να απολαύσετε υπεύθυνα!

 

 

Πρώτη δημοσίευση: 26 Σεπτεμβρίου 2020, 17:18
Ενημέρωση: 2 Δεκ. 2020, 18:41
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos