Το Χόλιγουντ φέρνει ταινίες με θέμα την αρχαία Ελλάδα

Δημοσίευση: 13 Μαρτίου 2020, 13:55

Με αφορμή τον ερχομό του κινηματογραφικού «Λεωνίδα» Τζέραρντ Μπάτλερ («300») στην Ελλάδα ως λαμπαδηδρόμος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, διεθνείς παραγωγοί μαζί με τον Ελληνοαμερικανό ηθοποιό Μπίλι Ζέιν βρέθηκαν στην Αθήνα με τον Υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη και εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών.

Η συνάντηση περιλάμβανε επίσκεψη στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και γεύμα εργασίας με τους παραγωγούς Τζιάνι Νουνάρι (300, Αλέξανδρος, Ο πληροφοριοδότης, Το νησί των καταραμένων, Se7en) και Άλαν Σίγκελ (Νομοταγής Πολίτης, Ο Όλυμπος Έπεσε, Hunter Killer, Η Ληστεία του Αιώνα, Το Λονδίνο Έπεσε), αλλά και τον Ελληνοαμερικανό ηθοποιό Μπίλι Ζέιν. Την συνάντηση οργάνωσε η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ).

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που απέστειλε, στο γεύμα δόθηκαν υποσχέσεις για μελλοντικές παραγωγές στην Ελλάδα. Ο Τζιάνι Νουνάρι αποκάλυψε πως σχεδιάζει να γίνουν εδώ, στο προσεχές μέλλον, τρεις ταινίες με θέμα την Ελλάδα: μία ταινία που θα εστιάζει στην επιστροφή του Οδυσσέα στην Ιθάκη μετά την Τροία και την «Οδύσσεια», μια νέα συνέχεια του «300» και η συνέχεια του «Αθάνατοι». Επίσης, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και από τον Άλαν Σίγκελ για κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα με ευρύτερη θεματολογία.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, συζητήθηκε το φιλικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα για την προσέλκυση ξένων παραγωγών και συμπράξεων με την ελληνική κινηματογραφική βιομηχανία, που θα αναδεικνύει τον πολιτιστικό πλούτο και της ιστορική κληρονομιά της Ελλάδας, στον τόπο της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos