Ο Φάρος

H Warner Bros θα διαλέγει ταινίες με τεχνητή νοημοσύνη

Δημοσίευση: 9 Ιαν. 2020, 22:34
Συντάκτης:

H Warner Bros αποφάσισε να καινοτομήσει σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα αποφασίζει ποιες ταινίες θα παράγει και θα διανείμει τα προσεχή χρόνια: Ζήτησε την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και συγκεκριμένα την τεχνολογία της Cinelytic, σύμφωνα με τα δεδομένα της οποίας θα προσπαθήσουν να σχηματίσουν μια πιο ασφαλή εικόνα σχετικά με την εμπορική δυναμική και την αποδοτικότητα στο box-office κάθε νέου πιθανού πρότζεκτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗO Φάρος, 30 Ιανουαρίου στους κινηματογραφους

Η Warner Bros. δεν σκοπεύει να αντικαταστήσει το ανθρώπινο δυναμικό με την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά προσδοκά σε επίσπευση της διαδικασίας εκτίμησης.

«Το σύστημα μπορεί να υπολογίσει σε δευτερόλεπτα αυτό που αναλύει ένας άνθρωπος σε μέρες, όσον αφορά την εκτίμηση μιας ταινίας και την αξία ενός κινηματογραφικού αστέρα.

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να πάρει δημιουργικές αποφάσεις. Είναι καλή στο να αναλύσει μεγάλο όγκο δεδομένων και να παρουσιάσει διορατικά μοτίβα. Αλλά για τις δημιουργικές αποφάσεις, χρειάζεσαι εμπειρία και ένστικτο», σχολίασε ο Tobias Queisser, ιδρυτής της Cinelytic.

Μπορεί η Warner Bros να κατέγραψε δύο μεγάλα hits φέτος με το Joker και το δεύτερο κεφάλαιο του It, αλλά υπήρξαν και εμπορικές αστοχίες και αποτυχίες, όπως τα Goldfinch, Doctor Sleep. Shaft, Annabelle Comes Home, The Kitchen.

Το 2020 έχει προγραμματίσει μεταξύ άλλων Birds Of Prey, Wonder Woman 1984 και Tenet.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Wildlife

Wildlife

Σύνοψη:  Η ζωή ενός εφήβου στη Μοντάνα των '60s αναστατώνεται όταν βλέπει τον κατ’...
5 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
31803
Odeon
28100
Odeon
11500
Odeon
10900
Feelgood
9141