ΣΕΙΡΕΣ

"Guilt": Βαθιά απολαυστικό

Δημοσίευση: 24 Ιαν. 2022, 20:12
Συντάκτης:

Σύνοψη: Ο Μαξ και ο Τζέικ είναι δύο αδέρφια που δεν φαίνεται να έχουν τίποτα κοινό, εκτός από ένα μυστικό που απειλεί να καταστρέψει τις ζωές τους.

<a href="/home-cinema-vod/souvenir-part-ii/66457">The Souvenir Part II</a>ΣΧΕΤΙΚΑThe Souvenir Part II

Επιστρέφοντας από έναν γάμο, χτυπούν με το αμάξι και σκοτώνουν έναν ηλικιωμένο άντρα. Στη συνέχεια, αποφασίζουν να καλύψουν τα ίχνη τους, όμως τα πράγματα περιπλέκονται καθώς οι συγγενείς και οι γείτονες του άντρα αρχίζουν να έχουν αμφιβολίες για τα πραγματικά αίτια του θανάτου του.

Γνώμη: Το αίσθημα της ενοχής και το πώς το διαχειρίζονται άνθρωποι διαφορετικών ιδιοσυγκρασιών είναι μια έξοχη βάση για δραματικές ιστορίες. Άλλοι καταρρέουν υπό το βάρος της κι άλλοι καταφέρνουν να ζήσουν τη ζωή τους, τοποθετώντας την ενοχή τους σ’ ένα κουτάκι που χώνουν βαθιά κάπου στην ψυχή τους. Επιπλέον, η ενοχή μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους σε εξαιρετικά απρόβλεπτες καταστάσεις, κι αυτό ακριβώς συμβαίνει στο “Guilt”, την πρώτη δραματική σειρά του BBC Scotland που μπορεί μεν να προδίδει τη θεματική της από τον τίτλο της, αλλά στα 4 ωριαία επεισόδια που διαρκεί ο πρώτος κύκλος της, ο θεατής δεν έχει ιδέα τι τον περιμένει!

Αυτό που στην αρχή φαίνεται σαν ένα τυπικό δράμα εκτοξεύεται σταδιακά σε μια από τις έξυπνες σειρές που έχουμε δει τελευταία. Αρχικά, δεν χάνει καθόλου χρόνο για να πάρει μπρος: τα δυο αδέρφια στον πυρήνα της έχουν σκοτώσει κατά λάθος έναν ηλικιωμένο με το αυτοκίνητό τους και έχουν αποφασίσει να μην καλέσουν την αστυνομία, πριν πέσουν καν οι τίτλοι του πρώτου επεισοδίου!

Από κει και πέρα, τα γεγονότα διαδέχονται το ένα το άλλο με έναν ρυθμό που δεν αφήνει να δημιουργηθεί η παραμικρή κοιλιά, ενόσω παράλληλα οι χαρακτήρες σκιαγραφούνται σε βάθος με τη βοήθεια δύο άψογων ερμηνειών από τους Μαρκ Μπόναρ και Τζέικ Σάιβς.

Ο πρώτος υποδύεται τον μεγάλο αδελφό, έναν επιτυχημένο δικηγόρο που ελίσσεται στη ζωή σαν καρχαρίας και δεν θα αφήσει τίποτα και κανέναν να χαλάσει τη δημόσια εικόνα του. Ο δεύτερος είναι ο μικρότερος αδελφός, ιδιοκτήτης δισκάδικου και προφανώς ο loser της οικογένειας, που δεν μπορεί να διαχειριστεί την όλη ιστορία με την ψυχραιμία και την ψυχρή λογική του αδερφού του.

Η χημεία των δύο ηθοποιών, τα ευρήματα του σεναρίου του Νιλ Φόρσαϊθ και η προσεγμένη σκηνοθεσία είναι αρκετοί λόγοι για να παρακολουθήσει κανείς το “Guilt”, όμως το πραγματικό ατού της σειράς είναι το μαύρο χιούμορ που τη διαπερνά, από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό της, χωρίς όμως ποτέ να επισκιάζει την τραγική διάσταση της ιστορίας. Έτσι, αυτό το ταξίδι στη σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης ύπαρξης καταφέρνει να είναι βαθιά απολαυστικό, ενώ καταφέρνει κάτι που γίνεται όλο και δυσκολότερο στις τηλεοπτικές σειρές: δεν είναι ποτέ προβλέψιμο!

H βραβευμένη με Bafta σκηνοθεσίας και σεναρίου, σειρά, θα την βρεις στο Cosmote TV

 

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ