"Φτηνά τσιγάρα" σε φιλμ στον Δαναό. Μια vintage προβολή

Δημοσίευση: 2 Ιαν. 2023, 14:17
Συντάκτης:

Μια αυθεντική προβολή των «ΦΤΗΝΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ» σε φιλμ 35mm, στον απόηχο των  sold out  παραστάσεων του ομώνυμου μιούζικαλ στην ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ  που ολοκληρώνονται στις 5/1, θα λάβει χώρα στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ στις 2,3,9,10 Ιανουαρίου στις 21:45.

<a href="/nea/deite-tin-carrie-toy-stiven-kingk-ston-danao/69756">Δείτε την Carrie του Στίβεν Κινγκ στον Δαναό</a>ΣΧΕΤΙΚΑΔείτε την Carrie του Στίβεν Κινγκ στον Δαναό

Μια vintage προβολή. Μια εμπειρία κινηματογραφική από τον προηγούμενο αιώνα αφού το κινηματογραφικό φίλμ έφυγε από τη ζωή μας με διακριτικότητα και ευγένεια. Σχεδόν δεν το προσέξαμε. Έκλεισε απαλά την πόρτα πίσω δίνοντας όλο τον χώρο στο ψηφιακό κόσμο. Νέες γενιές δεν έχουν δει στην μεγάλη οθόνη προβολή σε φιλμ και οι μηχανές προβολής σιώπησαν οριστικά.

Και γιατί μια προβολή των «ΦΤΗΝΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ» σε φιλμ; Γιατί είναι μια σπάνια σινεφίλ αυθεντική εμπειρία. Αλλά κυρίως γιατί «ΦΤΗΝΑ ΤΣΙΓΑΡΑ» σημαίνει φιλμ. Η ταινία γυρίστηκε με την φιλοσοφία και την ζεστασιά του φιλμ για την κινηματογραφική αίθουσα. Η αυθεντική εικόνα στην μεγάλη οθόνη μαζί με την μαγεία της φθοράς της κόπιας, τις χαρακιές και το άγγιγμα του χρόνου, είναι κομμάτι της αξίας της προβολής. Μέρος της γοητείας ενός κόσμου που δεν υπάρχει πια.

Αντίο παλιέ ρομαντικέ κόσμε των προβολών σε φιλμ…Ή μήπως να μην βιαστούμε για αποχαιρετισμούς αφού η ύλη των ονείρων θα είναι για πάντα το φιλμ...

Το Φτηνά Τσιγάρα είναι μια ελληνική ρομαντική κωμική ταινία του 2000 σε σενάριο και σκηνοθεσία Ρένου Χαραλαμπίδη. Πρωταγωνιστούν ο Ρένος Χαραλαμπίδης και η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους.

Ο Νίκος, είναι ένας τριαντάχρονος άνεργος που ζει μόνος δίχως φιλενάδα, από πεποίθηση. Τον περιβάλλουν διάφοροι τύποι ανθρώπων: ο ιδιοκτήτης του καφενείου όπου συχνάζει, ο Τέλης - μόνιμος θαμώνας και πολυλογάς που θεωρητικολογεί υπέρ του αχαλίνωτου σεξ - ο φίλος του, ένας κυνικός που παροτρύνει τον Τέλη στο κυνήγι της γυναίκας. Ο Μανώλης είναι τυχοδιώκτης, πρόθυμος να εμπλακεί στις πιο απρόσμενες καταστάσεις. Τελικά, ο Νίκος γνωρίζει σε ένα τηλεφωνικό θάλαμο τη Σοφία, μια όμορφη νεαρή κοπέλα γεμάτη αυτοπεποίθηση, από το χώρο της μόδας. Περιπλανιούνται μια νύχτα μαζί στην πόλη και χωρίζουν. Θα την αναζητήσει εκ νέου, καθώς πλέον ο περίγυρος του δεν τον εμπνέει.

Εισιτήρια θα βρείτε εδώ. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos