Το Φεστιβάλ Κιμώλου ετοιμάζεται κόντρα στο σουρεάλ της εποχής

Δημοσίευση: 15 Ιουνίου 2021, 12:09

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου (Kimolos International Film Festival) ξεκινά και επίσημα, καθώς η διοργάνωση δημοσίευσε τη φετινή αφίσα, η οποία εμπνέεται από την ανάγκη για χαλάρωση σε μια τόσο σουρεαλιστική περίοδο που βιώνουμε. Την αφίσα σχεδίασε για ακόμη μια χρονιά ο Αντώνης Κλειδουχάκης.

<a href="/nea/festival-kinimatografoy-kimoloy-synehizei-akathekto/68379">To Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου συνεχίζει ακάθεκτο</a>ΣΧΕΤΙΚΑTo Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου συνεχίζει ακάθεκτο

Η διοργάνωση θα ανακοινώσει σύντομα το πλήρες πρόγραμμα προβολών, οι οποίες, όπως κάθε χρόνο, διεξάγονται δωρεάν και φιλοξενούνται σε εμβληματικές υπαίθριες τοποθεσίες της Κιμώλου.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τις 21 έως τις 28 Ιουνίου 2021 από την εταιρεία Glory Films σε συνεργασία με το Δήμο Κιμώλου και με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η ΕΡΤ είναι ο μεγάλος χορηγός του φεστιβάλ (για τρίτη συνεχή χρονιά), ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ3 και η ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου. Δωρεοδότης είναι το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης και αρωγός του φεστιβάλ είναι η εθελοντική ομάδα Κιμωλίστες.

Η αυλαία του φεστιβάλ θα ανοίξει τη Δευτέρα 21 Ιουνίου με την προβολή του αυτοβιογραφικού πολεμικού δράματος «Sympathy for the Devil» του Γκιγιόμ ντε Φοντενέ του 2019, μια συμπαραγωγή Καναδά, Γαλλίας και Βελγίου, ενώ κλείνει τη Δευτέρα 28 Ιουνίου με το αντιπολεμικό δράμα «Sky Road» του Ζουντ Σαίντ (Συρία), παραγωγής 2019.

Στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα θα συμμετάσχουν έξι ταινίες μυθοπλασίας από όλο τον κόσμο, παραγωγής 2020, που θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Breaking Surface (Σουηδία)

Υellow Cat (Καζακστάν) - παρουσία του παραγωγού Γκιγιόμ Ντεσέιγ

Redemption of a Rogue (Ιρλανδία) - παρουσία του σκηνοθέτη Φίλιπ Ντόχερτι και της παραγωγού Σιόμπαν Χάρτον

The Droving (Ηνωμένο Βασίλειο)

The Woman with Leopard Shoes (Γαλλία) - παρουσία του σκηνοθέτη Αλεξις Μπρουσόν και της πρωταγωνίστριας Πολίν Μορέλ

Inner Glow (Βενεζουέλα)

Οι ταινίες θα διεκδικήσουν το Χρυσό Δέντρο και τo βραβείo Καλύτερης Σκηνοθεσίας που θα απονείμει πενταμελής διεθνής κριτική επιτροπή, με Πρόεδρο την Μπερναντέτ Ικοβιτς (υπέθυνη sponsoring για την Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών) και μέλη τους Φραντζέσκα Μπαρτελίνι (ηθοποιός και σκηνοθέτης από την Ιταλία), Αλίνα Μανολάτσε (σκηνοθέτης από τη Ρουμανία), Γιώργο Πυρπασόπουλο (ηθοποιός και σκηνοθέτης από την Ελλάδα) και Αριστοτέλη Μεταξά (Διευθυντής Φωτογραφίας και μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ από την Ελλάδα).

Στο πλαίσιο του KIFF 2021, την Τρίτη 22/06 και την Τετάρτη 23/06 κατά τη διάρκεια του πρωινού σχολικού προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό σχολείο Κιμώλου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Παίζουμε κινηματογράφο στα μικρά σχολεία". Το πρόγραμμα υλοποιείται υπό την Αιγίδα και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και είναι εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Παιδείας.                                                                                                           

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos