Το ελληνικό σινεμά στο 79ο Φεστιβάλ Βενετίας

Δημοσίευση: 31 Aug 2022, 10:46
Συντάκτης:

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ), με αδιάλειπτη  παρουσία στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, θα συμμετάσχει και φέτος στις εκδηλώσεις της 79ης διοργάνωσής του υποστηρίζοντας την ελληνική κινηματογραφία και τους Έλληνες δημιουργούς και παραγωγούς.

<a href="/nea/elliniko-kentro-kinimatografoy-sas-proskalei-se-mia-imera-giortis-gia-elliniko-sinema/69284">Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου σας προσκαλεί σε μία Ημέρα γιορτής για το ελληνικό σινεμά</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου σας προσκαλεί σε μία Ημέρα γιορτής για το ελληνικό σινεμά

Η ελληνική παρουσία στη Μόστρα θα γίνει αισθητή χάρη σε δύο διεθνείς παραγωγές, στις οποίες συμμετέχουν  Έλληνες συμπαραγωγοί και οι οποίες έχουν ενισχυθεί από το ΕΚΚ, αλλά και χάρη σε δύο φιλόδοξα ελληνικά κινηματογραφικά σχέδια που επιλέχθηκαν να παρουσιαστούν στην Αγορά του Φεστιβάλ.

Το 79ο φεστιβάλ αρχίζει σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2022.

Η ελληνική παρουσία στη Βενετία

•             Η ταινία μυθοπλασίας «Προς τον Βορρά» (Το the North) του Μihai Mincan κάνει παγκόσμια πρεμιέρα, στις 5/9, στο σημαντικό διαγωνιστικό τμήμα Orizzonti. Πρόκειται για μειοψηφική συμπαραγωγή του ΕΚΚ με συμπαραγωγό τον Κωνσταντίνο Βασίλαρο και την εταιρεία παραγωγής Studio Bauhaus.

•             To ντοκιμαντέρ «Χρήστος, Το Τελευταίο Παιδί» (Kristos, the Last Child) της Giulia Amati κάνει πρεμιέρα στις 2/9 στο παράλληλο τμήμα Giornate degli Autori διεκδικώντας βραβείο. 

Ο Χρήστος είναι ο μοναδικός μαθητής του δημοτικού σχολείου των Αρκιών στα Δωδεκάνησα. Για να συνεχίσει όμως στο γυμνάσιο πρέπει να εγκαταλείψει τους Αρκιούς και να μετακομίσει σε ένα μεγαλύτερο νησί. Η οικογένεια του δεν μπορεί να αντέξει το κόστος και ο πατέρας του θέλει να τον κάνει βοσκό. Η δασκάλα του αντίθετα είναι αποφασισμένη να βρει λύση για να συνεχίσει το σχολείο.

Το ντοκιμαντέρ αυτό χρηματοδοτήθηκε από το Ειδικό Συμπληρωματικό Πρόγραμμα Covid-19 του ΥΠΠΟΑ μέσω του ΕΚΚ και είναι συμπαραγωγή της εταιρείας Bad Crowd με παραγωγούς τους Nίκο Μουστάκα και Νάνσυ Κοκολάκη∙ οι παραγωγοί του εκμεταλλευόμενοι τα περιθώρια του προγράμματος εξασφάλισαν χρηματοδότηση και από το εξωτερικό, την Ιταλία και την Γαλλία.

•             Τα κινηματογραφικά σχέδια «Arcadia» του Γιώργου Ζώη και «Titanic Ocean» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη θα παρουσιαστούν στο πρόγραμμα Venice Production Bridge (2 - 4/9) και τα δύο έχουν ενταχθεί στο Βασικό Πρόγραμμα χρηματοδότησης του ΕΚΚ –το «Titanic Ocean» υποστηρίζεται και από το Ταμείο Ενίσχυσης Ελληνογαλλικών Κινηματογραφικών Συμπαραγωγών.

Το 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας διεξάγεται φέτος από τις 31 Αυγούστου μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου 2022.

Πρώτη δημοσίευση: 31 Aug 2022, 10:46
Ενημέρωση: 31 Aug 2022, 11:01
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos