Το ελληνικό φεστιβάλ του Βερολίνου περιμένει την ταινία σου

Δημοσίευση: 28 Οκτ. 2021, 14:39

Tο φεστιβάλ ελληνικών ταινιών και ελληνικής θεματικής του Βερολίνου, ανοίγει τις αιτήσεις συμμετοχής για την επόμενη, 7η διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί στο Babylon, 30 Μαρτίου-3 Απριλίου 2022. Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές για όλα τα τμήματα του φεστιβάλ και το περιθώριο υποβολής θα κλείσει στις 3 Δεκεμβρίου 2021. Η παραγωγή των ταινιών που μπορούν να κατατεθούν πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μετά την 1 Ιανουαρίου 2020. Δεκτές θα γίνουν ελληνικές παραγωγές, συμπαραγωγές ή διεθνείς ταινίες που έχουν στο επίκεντρο ελληνικό θέμα ή έχουν Έλληνες συντελεστές.

<a href="/nea/untold-film-festival-paroysiase-programma-toy/67618">Το Untold Film Festival παρουσίασε το πρόγραμμά του</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤο Untold Film Festival παρουσίασε το πρόγραμμά του

O κανονισμός και οι αιτήσεις συμμετοχής άνοιξαν και θα παραμείνουν ανοιχτές για τους ενδιαφερόμενους έως τις 3 Δεκεμβρίου 2021.

Μετά από την online 6η διοργάνωση, λόγω της πανδημίας, το φεστιβάλ επιστρέφει εκεί που ανήκει, την κινηματογραφική αίθουσα. Η νέα έκδοση του φεστιβάλ θα περιλαμβάνει τα προγράμματα:

1. Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Emerging Greeks Competition με πρώτες ή δεύτερες ταινίες μυθοπλασίας μεγάλου μήκους 

2.  Ντοκιμαντέρ

3. Ειδικές προβολές

4. Μία Ειδική Θεματική Ενότητα με LGBTQI+ ταινίες. To 2020 ήταν μια χρονιά που παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες που δημιούργησε στην κινηματογραφική παραγωγή η πανδημία, έχουμε μια πληθώρα από ταινίες  LGBTQI+ θεματικής και το φεστιβάλ θα παρουσιάσει μια επιλογή με τις καλύτερες.

5. Short Films, εκτεταμένες συζητήσεις Q&A, εικαστικό δρώμενο και μουσικές εκδηλώσεις που, όπως κάθε χρόνο, θα ανακοινωθούν αργότερα.

To βραβείο που θα απονεμηθεί για το διαγωνιστικό πρόγραμμα είναι το Emerging Greeks Award 2022 για πρωτοεμφανιζόμενους σκηνοθέτες και συνοδεύεται από χρηματικό ποσό 1000 ευρώ, προσφορά από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos