ΣΕΙΡΕΣ

"Elite" season 2: Τραβηγμένο από τα μαλλιά

Δημοσίευση: 18 Σεπτεμβρίου 2019, 19:09
Συντάκτης:

Σύνοψη: Μετά τον θάνατο μιας συμμαθήτριας, ένας μαθητής εξαφανίζεται, συμμαχίες αλλάζουν, νέοι φίλοι συμμετέχουν στο δράμα και αποκαλύπτονται σκοτεινά μυστικά.

<a href="/nea/elite-season-3-sapoynopera-polyteleias/62381">"Elite" season 3: Σαπουνόπερα πολυτελείας</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Elite" season 3: Σαπουνόπερα πολυτελείας

Άποψη: Το «Elite» επέστρεψε με δεύτερη σεζόν, το σχολείο της ελίτ, Las Encinas, άνοιξε τις πύλες του για την επόμενη σχολική χρονιά, νέοι μαθητές εισήχθησαν στο σχολείο, μόνο που εν τέλει όλο αυτό αποδεικνύεται μια απολύτως αχρείαστη συνθήκη για να επιστρέψει η σειρά.

Στην πρώτη σεζόν παρακολουθήσαμε τον αιφνιδιαστικό θάνατο της Marina και τις σχέσεις των μαθητών που οδήγησαν σε αυτό το τραγικό συμβάν. Ισορροπίες εύθραυστες και σχέσεις ταραχώδεις. Ακόμα και αν δεν κατάφερε να μας συνεπάρει όπως η άλλη ισπανική σειρά του Netflix, «La casa de papel», με μερικούς ίδιους συντελεστές από ηθοποιούς μέχρι παραγωγούς, τουλάχιστον δεν απογοήτευσε.

Η δεύτερη σεζόν δεν προσθέτει τίποτα παραπάνω στην υπάρχουσα αφήγηση, αλλά τραβάει από τα μαλλιά την ιστορία για να επιβιώσει και το ακόμα χειρότερο, αν δηλαδή δεν διαψευστούν οι προσδοκίες μας, έρχεται μια ακόμα αχρείαστη σεζόν. Το σχολείο άνοιξε και νέοι ήρωες όπως είναι λογικό μπαίνουν στην ιστορία με ένα σενάριο που εμφανώς αδυνατεί να διαχειριστεί τόσο τους παλιούς όσο και τους καινούργιους χαρακτήρες.

Οι παλιοί ήρωες είτε εξαφανίζονται σχεδόν ολοκληρωτικά με σποραδικές εμφανίσεις όποτε χρειαστεί, με αποτέλεσμα να είναι περισσότερο μπαλαντέρ παρά χαρακτήρες της σειράς. Οι νέοι ήρωες δεν καταφέρνουν να τραβήξουν τον θεατή, μιας και δεν εμπλέκονται σε κάποιο ιδιαιτέρως συναρπαστικό στόρι.

Η υπόθεση της δεύτερης σεζόν γυρίζει γύρω από την εξαφάνιση ενός μαθητή, πλέον όμως όλα μοιάζουν τόσο γνώριμα και τετριμμένα. Η δομή είναι παρόμοια με την πρώτη σεζόν, δηλαδή ανακρίσεις και πολλά flashbacks με το τι συνέβη πριν την εξαφάνιση, κάτι που φέρνει στον νου και την δομή του «13 Reasons Why», ενώ θυμίζει και την δομή του «La Casa de Papel» στον τρόπο που χειρίζεται τον αφηγηματικό χρόνο, χωρίς όμως να έχει την δυνατότητα ούτε να συγκινήσει και να πονέσει, όπως έκανε η πρώτη σεζόν των Δεκατριών Γιατί, ούτε το κόλλημα και την αγωνία που προσέφερε αβίαστα το La Casa. Όπως αποδεικνύεται, νεαροί πλούσιοι ήρωες με πολλά μυστικά και μυστήρια και διάχυτη σεξουαλική διάθεση δεν σημαίνει ότι αρκούν για να γίνει μια καλή και επιτυχημένη σειρά, εκτός αν η σειρά είναι το «Gossip Girl».

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos