Έφυγε ο Σίμορ Κασέλ

Δημοσίευση: 9 Απριλίου 2019, 11:40

Ο ηθοποιός Σίμορ Κασέλ έφυγε από την ζωή σε ηλικία 84 ετών, όπως ανακοίνωσε ο γιος του. Ο αγαπημένος ηθοποιός έχει περάσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του πάσχοντας από Αλτσχάιμερ.

Ο Κασέλ είχε παίξει σε δεκάδες ανεξάρτητες ταινίες και έγινε γνωστός από τις ταινίες του Τζον Κασσαβέτη και του Γουές Άντερσον.

In the soupIn the soup

Ο Κασέλ γεννήθηκε στο Ντιτρόιτ στις 22 Ιανουαρίου 1935. Το 1958 συμμετείχε στην ταινία «Σκιές» αν και στην αρχή εργαζόταν εκεί ως βοηθός του συνεργείου. Η συνάντηση του με τον Κασσαβέτης έφερε έξι ακόμα ταινίες και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία «Πρόσωπα».

FacesFaces

Μετά από μια μεγάλη περιπέτεια με ναρκωτικά που τον οδήγησαν και στη φυλακή ο Κασέλ επέστρεφε στην μεγάλη οθόνη το 1992 με το «In the Soup». Το δεύτερο μέρος της καριέρας του ξεκίνησε με την συνεργασία του με τον Γουές Άντερσον και το «Rushmore».

Οι πιο γνωστοί του ρόλοι ήταν στα «Οικογένεια Τενενμπάουμ (The Royal Tenenbaums) και στο «Υδάτινες Ιστορίες» (The Life Aquatic with Steve Zissou), όπως επίσης και στο "Dick Tracy" πλάι στον Ουόρεν Μπίτι, αλλά και το "It could happen to you", δίπλα στον Νίκολας Κέιτζ.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos