Δυσάρεστο νέο: Το Cine Paris δεν θα ανοίξει φέτος…

Δυσάρεστο νέο: Το Cine Paris δεν θα ανοίξει φέτος…
Δημοσίευση: 29 Μαΐου 2020, 20:04
Συντάκτης:

Όλοι οι κινηματογραφόφιλοι περιμένουμε με λαχτάρα την Δευτέρα 1 Ιουνίου να ανοίξουν τα περίπου 40 θερινά σινεμά που έχουν προγραμματίσει να προβάλουν ταινίες και αρκετά άλλα ακόμη από την Πέμπτη 4 Ιουνίου.  Αύριο Σάββατο 30 Μαϊου θα σας ενημερώσουμε ποιος παίζει, τι, στο αναλυτικό αφιέρωμα του MOVE IT. 

ΣΧΕΤΙΚΑΤο Σινεμά Με Θέα επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη

Μάλιστα οι νέες εξαγγελίες του Υπουργείου Πολιτισμού που κάνουν λόγο για πληρότητα μέχρι και 70% αλλά και την δυνατότητα για 2η προβολή με την απόφαση για να μην γίνονται διαλείμματα στις ταινίες (με βασικό λόγο την αποφυγή συνωστισμού), έδωσε νέες ελπίδες στις αίθουσες για να στήσουν ένα πολύ πιο βιώσιμο πλάνο λειτουργίας.

Μια όμως αγαπημένη από πολύ κόσμο αίθουσα, δυστυχώς δεν θα λειτουργήσει φέτος.

Το μαγικό Cine Paris στην Πλάκα, θα παραμείνει τελικά κλειστό, όχι διότι δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στη νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε, αλλά για τεχνικούς λόγους.

Όπως μας πληροφόρησε ο Δημήτρης Πάνος, ο Σερραίος επιχειρηματίας / ιδιοκτήτης του Cine Paris: «Δυστυχώς, ο κινηματογράφος μας δεν θα λειτουργήσει την φετινή σεζόν, διότι θα γίνουν επιδιορθώσεις για την στατική μελέτη όχι μόνο του δικού μας κτιρίου, αλλά και ολόκληρης της πλατείας Κυδαθηναίων στην Πλάκα. Επιδιορθώσεις που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν τον Μάρτιο, αλλά ζητήματα πολεοδομίας και γραφειοκρατίας τις καθυστέρησαν, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν τώρα… Είναι μια εξέλιξη που μας στενοχωρεί αφάνταστα, αλλά δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Θα σας περιμένουμε την επόμενη χρονιά, με ανυπομονησία και αγάπη».

Ο κύριος Πάνος θα βρει παρηγοριά για την φετινή σεζόν στα άλλα τρία «παιδιά» του: τα Διονύσια στην Καλλιθέα, το Σινέ Αργυρούπολη και το Ρεξ στη Ναύπακτο.

Εμάς όμως ποιος θα μας παρηγορήσει που φέτος δεν θα δούμε ταινιάκι με θέα τον φωτισμένο Βράχο της Ακρόπολης σε απόσταση αναπνοής λοξοκοιτώντας αριστερά από την οθόνη;

Και ένα σχόλιο: είναι δυνατόν να καθυστερούν 3 μήνες (αναγκαία, αλλά όχι σοβαρά) ζητήματα στατικής μελέτης για μία από τις πιο τουριστικές πλατείες της Ελλάδας και να μην αναβάλλονται έστω για Σεπτέμβριο, αλλά να ξεκινούν στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου; Ρητορική η ερώτηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

"The Old Guard": Die, die my darling

"The Old Guard": Die, die my darling

Η Σαρλίζ Θερόν υποδύεται την Ανδρομάχη από τη Σκυθία, μια αθάνατη πολεμίστρια η οποία...
5 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer/Filmtr.
5612
Odeon
3657
Feelgood
1724