Δύο συγκλονιστικά ντοκιμαντέρ για την γενοκτονία των Αρμενίων

Δημοσίευση: 18 Οκτ. 2019, 13:13

Το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ θέλοντας να τιμήσει την επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, προσκάλεσε από τις Η.Π.Α στην Καλαμάτα  τον Αρμένιο σκηνοθέτη Bared Maronian, και διοργανώνει ένα διήμερο αφιέρωμα στη Γενοκτονία των Αρμενίων σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, τη συμμετοχή της Αρμενικής Κοινότητας Καλαμάτας, της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδας, της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδας και τη στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Αμερικανο-Αρμένιος σκηνοθέτης Bared Maronian, θα παρουσιάσει τα δύο ντοκιμαντέρ του, Τα Ορφανά της Γενοκτονίας (Orphans of the Genocide) και Γυναίκες του 1915 (Women of 1915), δυο ταινίες που σκιαγραφούν απόλυτα το ιστορικό πλαίσιο και ρίχνουν φως σε άγνωστες πτυχές της Γενοκτονίας. Το πρόγραμμα:

Σάββατο 19 Οκτωβρίου στο Στέκι του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας (Μπενάκη 11)

7.30μ.μ: Προβολή του ντοκιμαντέρ Orphans of the Genocide του Bared Maronian, παρουσία του σκηνοθέτη. Προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2015 κατά την 100ή επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων. Μπροστά στο φακό, οι απόγονοι επιζώντων - ορφανών της Γενοκτονίας των Αρμενίων αφηγούνται τις συγκλονιστικές εμπειρίες τους. Θα ακολουθήσει σχετική συζήτηση και γνωριμία με τον δημιουργό. Παράλληλα, στο χώρο, θα λειτουργεί φωτογραφική έκθεση.

Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στο Αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

6 μ.μ. Αναδρομή στο ιστορικό και πολιτικό πλαίσιο της Γενοκτονίας. Μεταξύ άλλων, θα μιλήσουν: Αϊβαζιάν Αλίν, μέλος της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδας  /  Βαρσενίκ Γκαλστιάν, αντιπροέδρος της Αρμένικης Κοινότητα Καλαμάτας

6:30 μ.μ. Προβολή του ντοκιμαντέρ Women of 1915 του Bared Maronian. Το ντοκιμαντέρ περιγράφει τις αμέτρητες ιστορίες εκείνων των Αρμένιων γυναικών, οι οποίες βίωσαν απίστευτες θηριωδίες, ωστόσο αντιστάθηκαν στη Γενοκτονία επιδεικνύοντας αξιόλογη ανθεκτικότητα. Παράλληλα, παρουσιάζονται οι ιστορίες και όλων εκείνων των Αμερικανίδων, Σκανδιναβών, Ευρωπαίων και Καναδών γυναικών που συνέρρευσαν στα πεδία θανάτου της γενοκτονίας των Αρμενίων και βοήθησαν να σωθεί ένα έθνος.

8:00 μ.μ. Συζήτηση με τον σκηνοθέτη

8:30 μ.μ. Συναυλία από το μουσικό σχήμα του Haig Yazdjian* (Χάιγκ Γιαζιτζιάν)

Περισσότερα εδώ.

Δημοσίευση: 18 Οκτ. 2019, 13:13
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

H Σέρσεϊ Λάνιστερ στην Λέσβο

H Σέρσεϊ Λάνιστερ στην Λέσβο

Σοκαρισμένη εμφανίστηκε η Λένα Χίντι σχολιάζοντας τις συνθήκες διαβίωσης στο «κέντρο υποδοχής προσφύγων» στη...
13 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
63261
Odeon
49100
Village
19000
Feelgood
11174