ΣΕΙΡΕΣ

"The Diplomat" season 1: Σε κρατά αβίαστα σε αγωνία

Δημοσίευση: 6 Μαΐου 2023, 17:13
Συντάκτης:

Σύνοψη: Εν μέσω μίας διεθνούς κρίσης, Κέιτ Γουάιλερ αναλαμβάνει την θέση της Αμερικανίδας διπλωμάτισσας στην Βρετανία και καλείται να εξομαλύνει τις μεταξύ τους σχέσεις ενώ παράλληλα ο γάμος της κινδυνεύει να διαλυθεί.

<a href="/nea/ripley-ena-kerdismeno-stoihima/69757">"Ripley": Ένα κερδισμένο στοίχημα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Ripley": Ένα κερδισμένο στοίχημα

Άποψη: Η παρασκηνιακή διαπλοκή και τα deals «κάτω από το τραπέζι» της Ντέμπορα Καν είχαν λείψει από το τηλεοπτικό τοπίο τα τελευταία χρόνια και με το “The Diplomat” του Netflix κάπως κατάφερε να τα φέρει πάλι στην καθημερινότητά μας. Βέβαια, δεν αγγίζει την πολυπλοκότητα και την ευφυία του “The West Wing” (υπήρχε και ο Άαρον Σόρκιν εκεί), ούτε την δαιδαλώδη ιστορία του “Homeland”, ωστόσο η ιστορία που προσπαθεί να εξομαλύνει η ασυμβίβαστη Διπλωμάτισσα που έχει σταλεί από την Αμερική στην Βρετανία σε κρατάει αβίαστα σε αγωνία.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο και σε ρεσιτάλ αναρχίας κατά των τύπων βρίσκουμε την Κέρι Ράσελ που επιστρέφει στην μικρή οθόνη πέντε χρόνια μετά το “The Americans” με τρομερή άνεση μπροστά στον φακό. Η Διπλωμάτισσά της δεν είναι η τυπική, άκαμπτη προσωπικότητα που θα περιμέναμε όλοι. Αντ’ αυτού δείχνει την αμηχανία της σε όλη την επισημότητα που της επιβάλλουν, προτάσσει την γνώμη της δίχως φόβο και κρυψίνοια, επιστρατεύει το ιδιαίτερο χιούμορ της χωρίς να διστάζει και, προφανώς, γνωρίζει πολύ καλά την δουλειά της ακόμα και αν δεν θέλει καθόλου να είναι εκεί.

Οι χαρακτήρες γύρω της δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ίσως με εξαίρεση τον Ρούφους Σιούελ (που και εδώ είναι λίγο αντιπαθητικός ο ρόλος του), ο οποίος ενσαρκώνει τον σύζυγό και αγαπημένο ‘πολέμιό’ της. Οι υπόλοιποι προσφέρουν αποκλειστικά για να φέρνουν τα εμπόδια στην ιστορία και τα μπλεξίματα που καλείται να λύσει η Διπλωμάτισσα Γουάιλερ. Υπό αυτήν την έννοια, το πολιτικό δράμα που υπόσχεται το “The Diplomat” το δίνει, ωστόσο μοιάζει σα να το πιστεύει μόνο η Ράσελ.

Και είναι η ίδια που ανοίγει με χάρη την πόρτα της διπλωματίας και βλέπουμε εκ των έσω την στρατηγική των χωρών, τα ταραγμένα νερά των διεθνών σχέσεων και τις λεπτεπίλεπτες κινήσεις που γίνονται για την συντήρησή τους.

Όλα αυτά, δε, σε έντονους ρυθμούς και γρήγορους διαλόγους που συνοδεύονται από δυσνόητα βλέμματα και, πολύ συχνά, υποκριτικά χαμόγελα.

Ναι, στο σύμπαν του “The Diplomat” παίζει πολύ drama όμως παίζουν και έξυπνες μέθοδοι και τακτικές που εύκολα γοητεύουν αυτούς που θα αφοσιωθούν από το πρώτο επεισόδιο.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos