ΣΕΙΡΕΣ

“Dead end” season 1: Καλή προσπάθεια, μέτριο αποτέλεσμα

Δημοσίευση: 27 Δεκ. 2022, 18:04
Συντάκτης:

Σύνοψη: Ένας χήρος πατέρας και η ατίθαση έφηβη κόρη του βρίσκονται στο αυτοκίνητό τους με ένα πιστόλι και ένα σάκο με χρήματα, όταν ανταλλάσσουν κατά λάθος όχημα με έναν ληστή. Μπορούν οι δυο τους, καθώς και οι απίθανοι σύντροφοι που μοιράζονται μαζί τους το ταξίδι χάρη σε μια εφαρμογή κοινής διαδρομής, να μείνουν ένα βήμα μπροστά από τον κακοποιό, ο οποίος έχει πολλά περισσότερα προβλήματα εκτός από την απώλεια της λείας του;

<a href="/home-cinema-streaming/human-voice/69526">The Human Voice </a>ΣΧΕΤΙΚΑThe Human Voice

Άποψη: Το “Dead end” είναι μια νέα σειρά του Netflix από την Πολωνία, που κατατάσσεται στα είδη του εγκλήματος, του θρίλερ και της κωμωδίας. Πρόκειται για μια ιστορία με μπόλικες δόσεις black humor, όπου όλα όσα μπορούν να πάνε στραβά, πάνε πολύ στραβά.

H υπόθεση ακολουθεί τέσσερα άτομα στον δρόμο τους από την Πολωνία προς την Τσεχική Δημοκρατία. Ένας πατέρας και μια κόρη κατευθύνονται προς τα εκεί και δύο άγνωστοι τούς ακολουθούν μέσω μιας εφαρμογής ανταλλαγής διαδρομών. Η κόρη προσπαθεί συνεχώς να δημιουργήσει προβλήματα και ο πατέρας είναι αλκοολικός που προσπαθεί να αποτοξινωθεί. Η σχέση τους και μόνο έχει μια αρκετά ενδιαφέρουσα δυναμική. Οι δύο άγνωστοι αποτελούνται από μια γυναίκα που μόλις εγκατέλειψε τον φίλο της και έναν νεαρό άνδρα που πρόκειται να συναντήσει μια κοπέλα που έχει γνωρίσει στο διαδίκτυο και η οποία μοιάζει κλασική περίπτωση catfishing.

Με την επίπεδη χρωματική παλέτα, τη συννεφιασμένη προοπτική και τον αγγλόφωνο τίτλο του, το “Dead End” δεν έρχεται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των χαρακτήρων του, αλλά περισσότερο να τα αναδείξει μες την υπερβολή τους. Υπάρχει χιούμορ στη σχέση του Leon και της Dianka, αλλά αυτό προέρχεται κυρίως από τον αδιάκοπο συναισθηματικό βασανισμό που η κόρη προσπαθεί να προκαλέσει στον πατέρα της. Τα flashbacks χρησιμοποιούνται ανά διαστήματα για να καταλάβουμε καλύτερα πού βρίσκονται οι χαρακτήρες στη ζωή τους και, πιο συγκεκριμένα, τις στιγμές που τους οδήγησαν στο ίδιο αυτοκίνητο με προορισμό την Τσεχική Δημοκρατία.

Το πιο ενδιαφέρον στο “Dead End” είναι το πώς αυτά τα προσωπικά κίνητρα θα παίξουν ρόλο στη δυναμική της ομάδας. Καθένας από αυτούς τους ανθρώπους θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα χρήματα, αλλά ποιος από όλους είναι πραγματικά διατεθειμένος να παραβλέψει ότι είναι κλεμμένα;

Και ενώ το υλικό που η σειρά έχει ως βάση -την υπόθεση, δηλαδή και το cast- είναι αξιόλογο, το σενάριο της Dorota Trzaska και η σκηνοθεσία των Grzegorz Jaroszuk και Jakub Piatek καταλήγουν σε κάτι σχετικά άνευρο. Τα σύντομα επεισόδια των 30 λεπτών βοηθούν στο να αποφασίσει κάποιος να το δει. Το αν θα κρατήσουν, όμως, το ενδιαφέρον του μέχρι το 6ο και τελευταίο επεισόδιο… “παίζεται”.

Πρώτη δημοσίευση: 27 Δεκ. 2022, 18:04
Ενημέρωση: 27 Δεκ. 2022, 18:04
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Human Voice

The Human Voice

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Το μακρινό 2020, στην εποχή όπου στην ζωή και την καθημερινότητά μας εισήχθη ο...
4 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10896
Feelgood
7662
Rosebud.21
7410
Feelgood
6344
Joika, από την Spentzos Joika, από την Spentzos