ΣΕΙΡΕΣ

"Crisis in 6 scenes": Γουντιαλενικό, χωρίς το μυστικό συστατικό

Δημοσίευση: 4 Ιαν. 2021, 03:31
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η συμβατική ζωή ενός ηλικιωμένου ζευγαριού των ‘60s (Γούντι Άλεν και Ελέιν Μέιν) έρχεται πάνω κάτω όταν ένας απρόσκλητος επισκέπτης εισβάλει στο σπίτι τους στα προάστια.

<a href="/nea/am-i-being-unreasonable-odyniro-kai-geloio-tis-anthropinis-yparxis/69760">"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης

Γνώμη: Η πρώτη και μέχρι στιγμής μοναδική τηλεοπτική απόπειρα του Γούντι Άλεν, το “Crisis in Six Scenes” που έγραψε και σκηνοθέτησε για λογαριασμό του Amazon Prime το 2016, κατακρεουργήθηκε από τους κριτικούς και αυτό ίσως είναι ένας λόγος που η σειρά πέρασε σχεδόν αμέσως στην αφάνεια και πλέον, με την πληθώρα streaming επιλογών, τείνει να ξεχαστεί εντελώς.

Η τελευταία δεκαετία ήταν το λιγότερο περίεργη για τον ιδιοσυγκρασιακό δημιουργό, καθώς από το 2013 και τον θρίαμβο του “Blue Jasmine”, η καριέρα του έχει δεχθεί σοβαρά πλήγματα λόγω των καταγγελιών εναντίον του, οι οποίες βγήκαν εκ νέου στην επιφάνεια μετά την εμφάνιση του κινήματος MeToo, ενώ οι επόμενες ταινίες του (“Irrational Man”, “Cafe Society”, “Wonder Wheel” κ.ά.) δεν έχουν λάβει αντίστοιχης αναγνώρισης.

Η αλήθεια είναι ότι ο Άλεν έχει δείξει εδώ και αρκετό καιρό σημεία κόπωσης και ανακύκλωσης των θεματικών, των εμμονών και του χαρακτηριστικού χιούμορ του, όμως πουθενά όλα αυτά δεν είναι τόσο εμφανή όσο στο “Crisis in Six Scenes”. Παρότι η σειρά παρακολουθείται ευχάριστα και ο Άλεν δίνει για άλλη μια φορά τόπο στα νιάτα, με τη Μάιλι Σάιρους να είναι ικανοποιητική αλλά σε σημεία υπερβολική στον ρόλο του ατίθασου νιάτου που αφυπνίζει τους πάντες γύρω της, το όλο εγχείρημα είναι λίγο άψυχο, σαν να ήθελε ο Άλεν απλά να κάνει τη δουλειά και να πάρει τα λεφτά.

Όλα τα συστατικά είναι εκεί: ο αυτοσαρκασμός, ο κοινωνικός σχολιασμός, οι πολύπλοκες ερωτικές σχέσεις, η σάτιρα της βιομηχανίας του θεάματος.

Το πρόβλημα είναι ότι το “Crisis Six Scenes” είναι σαν ξαναζεσταμένο φαγητό: είναι η εκτέλεση μιας συνταγής που ο ίδιος ο Άλεν δημιούργησε και τελειοποίησε, αλλά την έχει εκτελέσει τόσες φορές που πλέον το κάνει τόσο μηχανικά που ξεχνάει να βάλει αυτό το μυστικό συστατικό που την έκανε αρχικά τόσο πετυχημένη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos