ΣΕΙΡΕΣ

"Comedians in cars getting coffee" season 11: Κυλάει νεράκι

Δημοσίευση: 29 Ιουλίου 2019, 20:33
Συντάκτης:

Μπορεί το “Comedians in Cars Getting Coffee” να μην έχει την ίδια απήχηση με άλλες παραγωγές που περιμέναμε και περιμένουμε για φέτος, η επιστροφή του όμως με δώδεκα καινούργια επεισόδια ήταν κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενη και ευχάριστη. Ο Τζέρι Σάινφελντ συνεχίζει να βολτάρει με τους διάσημους φίλους τους μέσα σε πανάκριβα αυτοκίνητα συζητώντας συχνά για τους υπόλοιπους διάσημους φίλους του στα προάστια της Νέας Υόρκης αλλά σκασίλα του για το ανεκδιήγητο της κατάστασης. Το “Comedians in Cars Getting Coffee” είναι μία ιδέα, μία σύμπτυξη  μία καθημερινότητα που φιλοξενείται στο γυαλί κυρίως για να διασκεδάσει τον οικοδεσπότη και τους καλεσμένους του που προφανώς το διασκεδάζουν γιατί αυτό βγαίνει και προς τα έξω.

Πολλά γνωστά ονόματα συναντούμε και φέτος στην θέση του συνοδηγού με την εκκίνηση να δίνει ο μοναδικός Έντι Μέρφι που με τις εμπειρίες που έχει μαζέψει όλα αυτά τα χρόνια ακόμα και στον διπλάσιο χρόνο ενός κανονικού επεισοδίου δεν μπόρεσε να τα χωρέσει όλα. Φυσικά, ο Σάινφελντ πάντα ολοκληρώνει την συνομιλία με ωραία σχόλια και παρατηρήσεις αλλά γνωρίζει πότε η σιωπή του θα συμβάλλει στην πραγματική επιτυχία μιας εμφάνισης.

Έτσι, όταν ο Έντι Μέρφι μιλάει για τα πρώτα του χρόνια στην κωμωδία και την έλλειψη αυτοπεποίθησης που πάντα είχε (!), αυτός ακούει. Ή όταν ο Τζέιμι Φοξ δείχνει τρομερή άνεση και απογειώνει το κομμάτι του, ο Σάινφελντ δεν παρεμβαίνει στο flow του γιατί γνωρίζει ποιος είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής κάθε φορά.

Στις μοναδικές φορές που ο ίδιος έδειξε περισσότερη ένταση ήταν εκεί όπου οι καλεσμένοι αδυνατούσαν να “γεμίσουν” τον χώρο και να κυριαρχήσουν με την προσωπικότητά τους. Παραδόξως, ο Σεθ Ρόγκεν και η Μελίσα Βιλασένιορ από το SNL, δύο πρόσωπα νέα και με ιδιαίτερο χιούμορ, χρειάστηκαν αυτήν την μεσολάβηση διότι ο πρώτος, ως Καναδός, αγχωνόταν και δεν το έκρυβε και η δεύτερη εξάντλησε την ευκαιρία της στις πολύ επιτυχημένες μιμήσεις της.

Αλλά, φευ! Η σειρά είναι καλόκαρδη και ακόμα και οι ίδιοι μπορεί τώρα να κοροϊδεύουν την εμφάνισή τους ως γνήσιοι μετρ του αυτοσαρκασμού. Πάντως, αυτοί που σίγουρα πέρασαν καλά είναι ο Ρίκι Τζερβέις, ο Μάθιου Μπρόντερικ ο οποίος ήταν ανέλπιστα διασκεδαστικός με τον τρόπο του, η πληθωρική Μπρίτζετ Έβερετ και ο Μάρτιν Σορτ. Οι συγκεκριμένοι δεν δυσκολεύτηκαν να εναρμονιστούν με τον Σάινφελντ, έδωσαν πολλές αστείες στιγμές και άγγιξαν και μερικά θέματα πολιτικά μη ορθώς για την αλλαγή χωρίς να μη μπορέσουν φυσικά να αφήσουν το σχόλιό τους για την ελευθερία του λόγου.

Ωστόσο, το απολαυστικό εν τέλει στο “Comedians in Cars Getting Coffee” δεν είναι ότι βλέπουμε αγαπημένους κωμικούς μαζεμένους σε ένα show αλλά το πόσο αληθινό είναι στον πυρήνα του. Ο λόγος που δεν έχει περάσει από χαρτί και ρέει γάργαρος σε συζητήσεις αμελητέας σημασίας έχει τον γνήσιο αμείωτο ενθουσιασμό του τώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos