"Chilling adventures of Sabrina" season 2: Απολαυστικό ταξίδι στον μαγικό κόσμο

Δημοσίευση: 15 Απριλίου 2019, 17:06
Συντάκτης:

Σύνοψη: Πλέον η Sabrina (Kiernan Shipka) έχει απομακρυνθεί από την θνητή της καθημερινότητα και αφιερώνει όλο τον χρόνο της στην σχολή μαγείας. Ενώ αγκαλιάζει τις νέες παραδόσεις του μαγικού κόσμου, ταυτόχρονα αντιδρά στην πατριαρχική ιδεολογία που τις διακατέχει, κάτι που απειλεί την ιεραρχία του μαγικού κόσμου. Προσπαθώντας να προστατεύσει αυτούς που η αγαπά, η Sabrina έρχεται αντιμέτωπη με πολλούς εχθρούς, τους οποίους φαίνεται να κατατροπώνει με τις νέες δυνάμεις της. Παρ’όλα αυτά, ενώ οι πράξεις της είναι ηρωικές, τελικά μπορεί να επιφέρουν το τέλος του κόσμου! Άραγε πως θα προστατεύσει η Sabrina το Greendale αυτή τη φορά;

ΣΧΕΤΙΚΑ"Τhe silence": A quiet place

Άποψη: Άλλη μια εξαιρετική σεζόν γεμάτη με “Hail Satan!”, παραδοσιακές μαγικές γιορτές, και πολλές εκπλήξεις. Ο δημιουργός της σειράς, Roberto Aguirre-Sacasa (“Riverdale”) αφιερώνει ακόμα περισσότερο χρόνο για να μας μυήσει στον μαγικό κόσμο της Sabrina και να μας αποκαλύψει ακόμα περισσότερες πτυχές του. Με τη δεύτερη σεζόν επιστρέψαμε σε αυτόν τον πολύ προσεκτικά διαμορφωμένο κόσμο, με τα υπέροχα κουστούμια και σκηνικά, ενώ συστηνόμαστε με νέους δαίμονες, νέες παραδόσεις και νέους χαρακτήρες. Το “Chilling Adventures of Sabrina” συνεχίζει να υπονομεύει με εξαιρετική επιτυχία παγανιστικές και χριστιανικές παραδόσεις ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί εξωπραγματικά πλούσιες απεικονίσεις.

Η μια θεματική που διατρέχει ολόκληρη τη σειρά είναι αυτή της γυναικείας χειραφέτησης. Στην αρχή αυτό το θέμα ξεδιπλώνεται κάπως άτσαλα, με την Sabrina και τη φίλη της Susie (Lachlan Watson) να συμπεριφέρονται με έναν τρόπο που φαίνεται βεβιασμένος, σαν να μην έχει θέση στο σενάριο ή στους ίδιους τους χαρακτήρες. Τελικά, μόνο ύστερα από λίγα επεισόδια ενσωματώνεται η θεματολογία της γυναικείας χειραφέτησης με τους χαρακτήρες, με λαμπρά παραδείγματα την Zelda (Miranda Otto) και την Mrs. Wardwell/Lilith (Michelle Gomez). Αναφορικά με τους ήρωες της σειράς, σε αντίθεση με την πρώτη σεζόν, ο Ambrose (Chance Perdomo) και η Prudence (Tati Gabrielle) αποκτούν τα δικά τους storylines, τα οποία όχι μόνο εντείνουν την δράση της δεύτερης σεζόν, αλλά λειτουργούν και ως εισαγωγή για τα γεγονότα που θα παρακολουθήσουμε στον τρίτο κύκλο, για τον οποίο έχει δοθεί το πράσινο φως.

Πανταχού παρούσες είναι και οι αξιαγάπητες θείες της Sabrina, Zelda και Hilda (Lucy Davis), οι οποίες εμφανίζονται ακόμα πιο δυναμικές με ακόμα πιο ενδιαφέροντα storylines. Οι Miranda Otto, Lucy Davis και Michelle Gomez είναι μακράν οι καλύτερες ερμηνείες της σειράς, καθώς οι τρείς τους φέρνουν τόσο γέλιο όσο και δράμα σε κάθε επεισόδιο. Η Kiernan Shipka πάντα πιστή στον ρόλο της, υποδύεται με επιτυχία μια έφηβη που αντιδρά στα κοινωνικά «πρέπει» γύρω της, ενώ το ερωτικό της ενδιαφέρον ονόματι Nicholas Scratch (Gavin Leatherwood) είναι αρκετά ευχάριστος ως ο «παίδαρος» της ακαδημίας.

Η ιστορία της Sabrina φτάνει στο ζενίθ της στο 6ο επεισόδιο, το οποίο μαζί με το 9ο και τελευταίο είναι τα καλύτερα της δεύτερης σεζόν. Όχι μόνο όλα συντελούν για να έρθει η αποκάλυψη, αλλά ο Dark Lord έχει μεγαλεπίβολα σχέδια για τον εαυτό του, την Sabrina και ολόκληρη τη γή, τα οποία δεν θα σας πούμε ούτε ποια είναι, ούτε αν θα αποτύχουν ή επιτύχουν. Θα σας πούμε όμως πως η οικογένεια Spellman μας χαρίζει ένα απολαυστικό ταξίδι στον μαγικό κόσμο, ενώ μας προετοιμάζει για την επεισοδιακά ανατριχιαστική τρίτη σεζόν!

Δημοσίευση: 15 Απριλίου 2019, 17:06
Συντάκτης:
ΧΟΡΗΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το "Βreaking Bad" γίνεται ταινία!

Οι πληροφορίες που καταφθάνουν δεν είναι 100% επιβεβαιωμένες αλλά όλα δείχνουν πως το "Βreaking...
21 ώρες

"Gentleman Jack" season 1: Ηλεκτρισμένο και δυναμικό

Σύνοψη: Το 1832 στο Χάλιφαξ του δυτικού Γιορκσάιρ η Anne Lister, μια βρετανίδα γαιοκτήμονας,...
22 ώρες

Ράιαν Μέρφι. Και Μέριλ Στριπ. Και Νικόλ Κίντμαν

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία που θα προκύει ως απόρροια της πολυετούς συνεργασίας που...
22 ώρες