ΣΕΙΡΕΣ

"Calls" season 1: Συναρπαστικό

Δημοσίευση: 26 Μαρτίου 2021, 20:36

Το Calls είναι η νέα σειρά του Apple TV+ σε σκηνοθεσία του Fede Alvarez και αποτελεί μεταφορά της ομότιτλης γαλλικής σειράς του Timothée Hochet.

ΣΧΕΤΙΚΑAwake

Αποτελούμενο από εννέα αυτοτελή επεισόδια των περίπου είκοσι λεπτών, το Calls παρουσιάζει μια σειρά τηλεφωνημάτων μεταξύ διαφορετικών χαρακτήρων.

Με την πλήρη απουσία της εικόνας, τα τηλεφωνήματα αυτά «ντύνονται» μόνο από κυματομορφές, οι οποίες αποτελούν τη μοναδική απεικόνιση των όσων συμβαίνουν. Τα επεισόδια φιλοξενούν γνώριμες φωνές πολλών γνωστών ηθοποιών, όπως του Pedro Pascal, του Aaron Taylor-Johnson, της Aubrey Plaza και άλλων.

Οι ιστορίες των επεισοδίων τις περισσότερες φορές ξεκινούν με την περιγραφή μιας πολύ γνώριμης ή καθημερινής κατάστασης, η οποία σύντομα εκτροχιάζεται και αποκτά άλλο χαρακτήρα, πολλές φορές ακόμη και μεταφυσικό.

Για κάποιον που δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένος με το κόνσεπτ των podcast ή ακόμη και των audio books, ίσως θα ήταν δύσκολο να φανταστεί ότι η ακρόαση ενός επεισοδίου θα μπορούσε να είναι τόσο καθηλωτική, αγωνιώδης ή ανατριχιαστική. Ωστόσο η έλλειψη εικόνας είναι πολύ πιο τρομακτική από οποιαδήποτε άλλη σκηνή θρίλερ κι αυτό συμβαίνει κατά κύριο λόγο γιατί ο ακροατής έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την φαντασία του και να φτιάξει τη δική του εικόνα βάσει των όσων ακούει. Κατά μία έννοια, λοιπόν, θα έλεγε κανείς ότι το Calls δεν είναι μία σειρά, αλλά η βάση για πολλές εξατομικευμένες σειρές.

Η ροή των επεισοδίων είναι γρήγορη με την κορύφωση της αγωνίας να έρχεται αρκετές φορές πριν τα επεισόδια φτάσουν στη μέση τους.

Παρόλα αυτά, δεν χάνουν το ενδιαφέρον τους κι αυτό συμβαίνει γιατί ακριβώς η έλλειψη εικόνας -που σε άλλες περιπτώσεις θα μεταφραζόταν με τις εκφράσεις των ηθοποιών- δεν καθιστά τον ακροατή ικανό να διακρίνει αν αυτό που ακούει είναι αλήθεια ή όχι, αν ο χαρακτήρας είναι ειλικρινής ή αν αυτό που περιγράφει έχει όντως συμβεί. Αυτό δημιουργεί μια διαρκή αίσθηση ανασφάλειας και αγωνίας στον ακροατή που προσπαθεί να καταλάβει τι πραγματικά συμβαίνει.

Λένε ότι μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις. Ωστόσο, κάποιος θα μπορούσε να πει, ότι μια εικόνα είναι χίλιες κατά κάποιο τρόπο προκαθορισμένες λέξεις. Ποια θα ήταν, όμως, η τελική εικόνα που θα σχηματιζόταν, αν δίνονταν μόνο οι χίλιες λέξεις; Αυτό ακριβώς επιχειρούν να διαπιστώσουν οι δημιουργοί της σειράς Calls αφήνοντας τη φαντασία του κάθε θεατή ελεύθερη.

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 26 Μαρτίου 2021, 20:36
Ενημέρωση: 26 Μαρτίου 2021, 20:36
Πλατφόρμα Streaming: 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Una

Una

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Το “Una” ζωντανεύει για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη το φημισμένο μονόπρακτο δράμα “Blackbird”...
20 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
5793
Feelgood
5213
Tanweer
4616