Broadway 2022
ΣΕΙΡΕΣ

"Bloodlands" season 1: Στιβαρός ρεαλισμός

Δημοσίευση: 31 Μαΐου 2021, 16:08
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η απαγωγή ενός παλαιού αγωνιστή του IRA αναζωπυρώνει μια υπόθεση φόνων προ εικοσαετίας, με άγνωστο δράστη που εξαφάνιζε φανατικά μέλη της οργάνωσης στο παρασκήνιο των τότε ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τη βρετανική κυβέρνηση.

<a href="/nea/bad-sisters-season-1-textbook-synaisthimatikis-kakopoiisis/67055">&quot;Bad sisters&quot; season 1: Τextbook συναισθηματικής κακοποίησης</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Bad sisters" season 1: Τextbook συναισθηματικής κακοποίησης

Ο χειρισμός της υπόθεσης πέφτει στα χέρια του επιθεωρητή που είχε χάσει από τότε τη σύζυγό του, εμπλεκόμενη ως μέλος της βρετανικής υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων (ΜΙ5).

 Σύντομα ανακαλύπτουμε ότι το πραγματικό θρίλερ δεν είναι η ταυτότητα του δράστη, αλλά το πού θα φτάσουν τα διλήμματα και οι ενοχές.

Άποψη: Η νέα σειρά του BBC One από τον Chris Brandon, το Bloodlands, είναι ένα παραδοσιακό αστυνομικό δράμα που δεν απογοητεύει αλλά ούτε και ξαφνιάζει. Μια υποτιθέμενη αυτοκτονία μέσα σε ένα αυτοκίνητο, ενός ανθρώπου που είχε επαφές με τον IRA, φέρνουν στο προσκήνιο άλυτες δολοφονικές επιθέσεις από το 1998 με πολλά θύματα και διάφορους πιθανούς θύτες.

Ο Γολιάθ, όπως αποκαλούσαν τον άγνωστο θύτη, φαίνεται να επέστρεψε και ο ντετέκτιβ Tom Brannick καλείται να γίνει ο Δαβίδ σε αυτή την μονομαχία, μετατρεπόμενη έτσι η ιστορία σε μια βιβλικών απηχήσεων τραγωδία. Τραγωδία διότι μέσα σε όλα όσα συμβαίνουν ο ντετέκτιβ έχει χάσει την γυναίκα του εδώ και χρόνια, και πιθανόν η υπόθεσή της να μην είναι τόσο άσχετη με αυτό που καλείται να εντοπίσει.

Το παρελθόν επιστρέφει τόσο μέσω της ιστορίας της συζύγου, όσο και μέσα από το δικό του προσωπικό δράμα που μεγαλώνει το φορτίο που κουβαλάει και δυσχεραίνει την σύγκρουση με τον τιτάνα Γολιάθ.

Η σειρά μέσα σε τέσσερα σχεδόν ωριαία επεισόδια δεν προλαβαίνει να κουράσει ή να πλατειάσει. Μένει αρκετά επικεντρωμένη στον στόχο της, χωρίς να προσθέτει πολλές υποπλοκές και υποϊστορίες, όπως αντίστοιχες σειρές του είδους. Εστιάζει στους ήρωες, τους χαρακτήρες, χωρίς επίσης να προσθέτει πολλούς ώστε να γεμίσει η ιστορία.

Από την άλλη, όσο και αν ο στόχος της σειράς είναι εμφανής, άλλο τόσο εμφανής είναι και η πορεία προς αυτόν. Δύσκολα θα ξαφνιάσει με τις ανατροπές που ναι μεν υπάρχουν αλλά δεν σκάνε με κρότο. Ακόμα και σε αυτές τηρεί ένα χαμηλό προφίλ, το οποίο είναι ενδιαφέρον ως προς την υπόλοιπη ιστορία, αυτή η δόση ενός ήρεμου ρεαλισμού, αλλά επειδή μιλάμε για τηλεόραση και για δράμα χρειάζεται κάτι πιο εμφατικό στις στιγμές που έχουν προετοιμαστεί για την ανατροπή. Όλα είναι ελεγχόμενα και πλαισιωμένα, χωρίς αγκάθια αλλά και χωρίς κάποιο ξεχωριστό λουλούδι για να οσφριστείς.

Αυτό που αναμφίβολα εντυπωσιάζει είναι ο εξαιρετικός James Nesbitt στον πρωταγωνιστικό ρόλο, που σε μεγάλο βαθμό κρατάει την σειρά όρθια. Καλογραμμένη από τον Chris Brandon και όμορφα αν και στατικά σκηνοθετημένη από τον Pete Travis, χωρίς εκπλήξεις και χωρίς έντονες αστοχίες.

Η σειρά στριμάρει στο Cosmote Series.

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ