Bενετία 2019: Ο Joker στην Μόστρα

Δημοσίευση: 2 Σεπτεμβρίου 2019, 20:35
Συντάκτης:

Παρατεταμένο χειροκρότημα 8 λεπτών ακολούθησε μετά την ολοκλήρωση της προβολής του «Joker» από τον Τοντ Φίλιπς με πρωταγωνιστή τον Γιόακιν Φοίνιξ, στο φετινό Φεστιβάλ Βενετίας.

<a href="/nea/venetia-2023-o-hrysos-leontas-sto-poor-things-toy-giorgoy-lanthimoy/68692">Βενετία 2023: Ο Χρυσός Λέοντας στο «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου</a>ΣΧΕΤΙΚΑΒενετία 2023: Ο Χρυσός Λέοντας στο «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου

Οι διεθνείς κριτικές παραληρούν στην μεγάλη τους πλειοψηφία, η οσκαρική φημολογία έχει ξεκινήσει περισσότερο έντονη από ποτέ, όλες οι προϋποθέσεις σκιαγράφησαν ένα από τα σημαντικότερα happenings της φετινής διοργάνωσης.

Ένας λιγότερο σταρχιδιστής και ντίβα από προηγούμενες φορές Γιόακιν Φοίνιξ εμφανίστηκε στο Λίντο με τον σκηνοθέτη του φιλμ, αλλά και την κοπέλα του, Ρούνεϊ Μάρα και φυσικά τα φλας άστραψαν και τα παρατεταμένα χέρια για αυτόγραφο, πολλαπλασιάστηκαν.

Να σημειώσουμε ότι ο Φοίνιξ έχει προταθεί άλλες τρεις φορές για Όσκαρ ερμηνείας δίχως να το κατακτήσει: «The Master», «Walk the Line», «Gladiator».

«Είναι ένας πολύ δύσκολος ρόλος που μπορεί να σε τρελάνει. Ο Τοντ (Φίλιπς) μου έκανε κάποιες υποδείξεις για το πως θα το προσεγγίσω και πολλές σημειώσεις, αλλά τελικά κατέληξα να αυτοσχδιάσω αρκετά, ένιωθα ότι έβγαινε από μέσα μου.

Το γέλιο του Joker για παράδειγμα, ο Τοντ μου έδωσε να καταλάβω ότι ουσιαστικά εκφράζει πόνο και αυτό ήταν ένα σημείο που με βοήθησε πολύ.

Έξι μήνες συζητούσαμε και αναλύαμε τα πάντα για τον ρόλο και πάλι όμως, όταν ξεκινήσαμε τα γυρίσματα, νιώθαμε να ανακαλύπταμε συνεχώς νέα πράγματα και μέχρι και την τελευταία ημέρα νιώθαμε την ανάγκη να εξερευνήσουμε νέες πτυχες του χαρακτήρα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos