"Το BBC δεν θέλει σειρές με αναφορές στον κοροναϊό"

Δημοσίευση: 26 Οκτ. 2021, 13:14

Ένα τηλεοπτικό δράμα σε σενάριο και σκηνοθεσία του Βρετανού συγγραφέα Ντέιβιντ Χέαρ, σε παραγωγή του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας Νίκολας Χάντερ και με πρωταγωνιστή τον Ρέιφ Φάινς είναι ένα πρότζεκτ που θεωρητικά δεν θα αντιμετώπιζε δυσκολίες να βρει πάροχο για να προβληθεί.

<a href="/nea/o-reif-fains-epistrefei-stin-skinothesia-me-beacon/69391">Ο Ρέιφ Φάινς επιστρέφει στην σκηνοθεσία με το «The Beacon»</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟ Ρέιφ Φάινς επιστρέφει στην σκηνοθεσία με το «The Beacon»

Όμως ο βραβευμένος θεατρικός συγγραφέας κατηγόρησε το BBC ότι απέρριψε το έργο που έγραψε, με τη δικαιολογία ότι το κοινό δεν έχει όρεξη για το θέμα του: την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Χέαρ υποστήριξε στη δήλωσή του ότι «η βασική δυσκολία είναι πως όλοι είναι απολύτως πεπεισμένοι ότι κανείς δεν θέλει να μάθει τίποτα για τον Covid-19. Αν μιλήσετε, για παράδειγμα, με ανθρώπους στο BBC, θα πουν απλώς: «Δώστε μου ένα δράμα για οποιοδήποτε άλλο θέμα εκτός από τον Covid - οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για τον Covid».

Ο Χέαρ υποστηρίζει ότι το BBC δε θέλει να προβάλλει καμία σειρά που μπορεί να έχει αντιδράσεις ή αμφισβητήσεις και προτιμά να έχει στο πρόγραμμά του αστυνομικές σειρές, αλλά έτσι δεν εκπληρώνει το ρόλο του ως δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας.

Οι παραγωγές του Hare για θέατρο, τηλεόραση και κινηματογράφο έχουν κερδίσει πολλά διεθνή βραβεία, μεταξύ των οποίων και υποψηφιότητες για Όσκαρ για το The Hours και το The Reader.

Το δράμα του εξερευνά την ασθένειά του, την ανάρρωση, την οργή του επιζώντος και, τελικά, το να είναι απλώς «χαρούμενος που είναι ζωντανός».

Στο έργο, επικρίνει τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του υπουργικού συμβουλίου και τις αποτυχίες τους, συμπεριλαμβανομένης της «έλλειψης προσωπικού, προστατευτικού εξοπλισμού, που έχει οδηγήσει σε μαζικές λοιμώξεις και θανάτους αρκετών νοσηλευτών και γιατρών» και τη «μαζική σφαγή» όπως προέκυψε από τη μεταφορά μολυσμένων ασθενών από νοσοκομεία σε οίκους φροντίδας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos