Batman: Γιατί το makeup στα μάτια του Πάτινσον είναι σημαντικό

Δημοσίευση: 25 Aug 2020, 13:57
Συντάκτης:

O Batman των comics δεν δείχνει τα μάτια του. Είναι σχεδόν πάντα κρυμμένα πίσω από τις λευκές οπές της μάσκας. Κατά τη μεταφορά του στο σινεματικό σύμπαν της DC, όλοι οι ηθοποιοί που του έδωσαν σάρκα αφήνουν την περιοχή των ματιών τους ακάλυπτη.

Βέβαια η μαύρη μάσκα, υποτίθεται πως αφήνει ακάλυπτο μόνο το μάτι. Χαρακτηριστική η σκηνή στο Batman Begins, που σε κοντινό πλάνο φαίνεται η μάσκα όπως κανονικά πρέπει να φορεθεί, πριν τη σπάσει ο Άλφρεντ με σφυρί. 

<a href="/multimedia-video-clip/honest-treiler-gia-batman/66430">Honest τρέιλερ για το The Batman</a>ΣΧΕΤΙΚΑHonest τρέιλερ για το The Batman

Έτσι για πρακτικούς λόγους απομένει να χρησιμοποιηθεί μαύρο makeup στα βλέφαρα και το γύρω δέρμα για να υπάρχει μια αίσθηση συνέχειας.

Η κινηματογραφική πλάνη μας κάνει να πιστεύουμε πως, όταν ο Batman βγάλει την μάσκα, με ένα μαγικό τρόπο φεύγει και το μαύρο makeup. Έτσι όλα τα πλάνα με τον ήρωα χωρίς μάσκα έχουν αμακιγιάριαστα μάτια.

Χαρακτηριστική άχαρη μεταβατική σκηνή στο Batman Returns όταν το μακιγιάζ εξαφανίζεται ξαφνικά για να σκίσει ο Batman (Michael Keaton) την λαστιχένια τότε μάσκα του μπροστά στην Catwoman (Michelle Pfeiffer) και να μετατραπεί σε Bruce.

 

Ο Batman που ενσαρκώνει ο Robert Pattinson, είναι ο πρώτος που όταν αφαιρεί τη μάσκα, μένουμε σε ένα κοντινό του προσώπου του με μουτζουρωμένο μαύρο makeup στα μάτια, δίνοντας μια 'Τhe Crow' goth εσάνς στον χαρακτήρα. 

Περιμένουμε όμως να μην πρόκειται για μια ρεαλιστική λεπτομέρεια αλλά να ένας συμβολισμός μέσα από ένα προσωπείο που θα αναμιγνύει τις περσόνες του Batman και του Bruce Wayne. Το teaser είναι υποσχόμενο. Ανυπομονούμε για περισσότερο υλικό.

PS: Σαφώς και είναι απίθανο να δούμε έναν υπερηρωα μπροστά από καθρέφτη να βάζει ή να βγάζει μακιγιάζ αλλά ένας το τόλμησε!

 

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos