ΣΕΙΡΕΣ

"Barry" season 4: Θα μας λείψει...

Δημοσίευση: 22 Μαΐου 2023, 19:22
Συντάκτης:

Όταν μας συστήθηκε το “Barry” το 2018, δεν μπορούσαμε καν να φανταστούμε την στιγμή που θα τελείωνε. Ο διαλυμένος συναισθηματικά πρώην πεζοναύτης και νυν πληρωμένος δολοφόνος Barry Berkman, που μετακομίζει στο Λος Άντζελες αναζητώντας έναν τρόπο να αλλάξει την ζωή του, ολοκληρώνει αισίως την διαδρομή του. Μια διαδρομή που συνδύασε με τον δικό της μοναδικό τρόπο δράση, κωμωδία και δράμα, αποτελώντας μια από τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές των τελευταίων ετών.

<a href="/nea/true-detective-s04-den-les-ohi-se-ayti-ti-seirara/69389">"True Detective" s04: Δεν λες όχι σε αυτή τη σειράρα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"True Detective" s04: Δεν λες όχι σε αυτή τη σειράρα

Κάθε φινάλε σεζόν του “Barry” θα μπορούσε να αποτελεί το φινάλε της σειράς, αλλά ιδιαίτερα η 3η σεζόν άφησε τους χαρακτήρες σε ένα συμμαζεμένο τέλος. Ο Barry κατέληξε στην φυλακή (ο Fuches (Stephen Root) ήταν ήδη εκεί), αφότου φρόντισε γι’ αυτό ο καθηγητής Cousineau (Henry Winkler). Η Sally (Sarah Goldberg), μετά την δική της ψυχολογική κατάρρευση, μπήκε σε ένα αεροπλάνο με προορισμό το πατρικό της. Ο Hank (Anthony Carrigan) επανενώθηκε τελικά με τον αγαπημένο του Cristobal (Michael Irby).

Ο τέταρτος κύκλος αφορά αυτά που μένουν μετά το τέλος, και γι’ αυτό είναι ίσως ο πιο δραματικός και σκοτεινός ως τώρα. Αν το βασικότερο ερώτημα που έθετε η σειρά από την αρχή είναι το αν οι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να αλλάξουν προς το καλύτερο, αν μπορούν ποτέ να απαλλαγούν ουσιαστικά από το παρελθόν τους, αυτή τη σεζόν η αναρώτηση απλώνει σε διαστάσεις. Οι πρωταγωνιστές μας αναγκάζονται να κοιτάξουν περισσότερο από ποτέ μέσα τους και να έρθουν αντιμέτωποι με τους δαίμονές τους, μέσα σε έναν κυκεώνα εξελίξεων και ανατροπών.

Γιατί η καταβύθιση και η αναμέτρηση με τα όρια των χαρακτήρων δεν σημαίνει ότι ο τελευταίος κύκλος δεν παραμένει εξίσου περίπλοκος, πλούσιος κι εφευρετικός σε δράση και εξέλιξη. Ο Hader, πέρα από την συνυπογραφή του σεναρίου, αναλαμβάνει αυτή την φορά και την σκηνοθεσία όλων των επεισοδίων, μεταφέροντας ευφυώς και οπτικά την ευφάνταστη πένα του, την συνεχή επικοινωνία και αλληλεπίδραση παρελθόντος και παρόντος. Στα έξι επεισόδια που είναι διαθέσιμα μέχρι στιγμής, οι ερμηνείες παραμένουν εξαιρετικές, οι ανατροπές ακολουθούν η μία την άλλη και τα cameos μας κλείνουν το μάτι, για να μην ξεχάσουμε την βασική υπόσχεση της σειράς. Παρ’ ότι η εξέλιξη φλερτάρει με την επανάληψη σε σημεία, φροντίζει να μην υποκύψει και θέτει νέους προβληματισμούς για τους ήρωες, νέους παιχνιδιάρικους τρόπους να παραμείνει πιστή στο στυλ και την στακάτη οπτική της σειράς, τον ακαταμάχητο συνδυασμό γέλιου και δράματος που την χαρακτηρίζει.

Μια ουσιαστική ανατροπή στο μέσο των επεισοδίων πιθανά να προβληματίσει το κοινό, αλλά αναπόφευκτα δημιουργεί ακόμα περισσότερη αγωνία για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Σε μια εποχή στην οποία ολοκληρώνονται αρκετές σειρές που πρόσφεραν τον δικό τους πολύτιμο αέρα και μια προσωπική σφραγίδα στο τηλεοπτικό τοπίο, είναι δύσκολο να μην αναλογιστούμε το πόσο καλή τηλεοπτική κωμωδία υπήρξε το “Barry”. Πόσο καλογραμμένη, πολυεπίπεδη και σφιχτοδεμένη μέσα στο φαινομενικά απλό της αφήγημα, πόσο ειλικρινής και συναισθηματική μέσα στο deadpan χιούμορ, μέσα στην μαύρη κωμικότητα και τρυφερότητά της.

Περιμένουμε απλά το τέλος και ομολογούμε εκ βαθέων ότι θα μας λείψει.

Στριμάρει αποκλειστικά στο Novacinema

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Shirley

Shirley

Θα το βρείτε: Netflix

Όπως μας ενημερώνει από την αρχή το “Shirley”, το 1968 ανάμεσα στα 435 μέλη...
16 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos