ΣΕΙΡΕΣ

"Barbarians" season 1: Το Vikings των Γερμανών

Δημοσίευση: 11 Νοε. 2020, 15:11
Συντάκτης:

Η Γερμανία ζήλεψε τη δόξα του Vikings και μας δίνει το Barbarians, μία επική σειρά για τη μάχη του δάσους του Teutoburg, μεταξύ του Ρωμαϊκού στρατού και κάποιων ανυπότακτων γερμανικών φυλών, η οποία σήμανε την αρχή της πτώσης της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

<a href="/nea/conversations-friends-i-siopi-den-einai-panta-hrysos/66491">&quot;Conversations with friends&quot;: Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός...</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Conversations with friends": Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός...

Η σειρά που στριμάρει στο Netflix, είναι ένα mix από ότι έχουμε δει σε αντίστοιχα επικά ιστορικά δράματα, συνδυάζοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία του είδους. Έχουμε μάχη τύπου Δαβίδ και Γολιάθ, δυναμικές γυναίκες πολεμίστριες, μάντισσες που διαβάζουν το μέλλον και μπόλικη βία, με μουσική, ερμηνείες και σκηνοθεσία καμιά φορά πιο επικές από την ίδια την ιστορία.

Η γερμανική σειρά έχει κάτι από τον επικό τόνο του Game of Thrones και κάτι από τη γοητεία της ιστορικής ακρίβειας του Vikings, με τους διαλόγους μεταξύ των Ρωμαίων γραμμένους στα Λατινικά, μία επιλογή που υπηρετούν επάξια οι ηθοποιοί. Κατά τ’ άλλα υπάρχουν κάποιες ανατροπές και κάποια cliffhangers, αλλά σε γενικές γραμμές η ιστορία εξελίσσεται με τρόπο απολύτως αναμενόμενο.

Μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ίσως όμως οι μάλλον ανέμπνευστοι χαρακτήρες της, με τους Ρωμαίους να παρουσιάζονται ως τραγελαφικά αλαζόνες και τους ήρωες από τη μεριά των γερμανικών φυλών να παραμένουν μονοδιάστατοι και προβλέψιμοι.

Μοναδική εξαίρεση ο Arminius, ένας Ρωμαίος στρατηγός με «βαρβαρικές» ρίζες που είχε απαχθεί ως παιδί από την οικογένεια του και μεγάλωσε στη Ρώμη. Ο ήρωας που βασίζεται σε πραγματική ιστορική φιγούρα, συγκεντρώνει τα βασικά ηθικά διλήμματα της ιστορίας και αναδεικνύει τις πολιτισμικές διαφορές των δύο αντιπάλων, με την οργάνωση, πειθαρχία αλλά και τεχνολογική υπεροχή των Ρωμαίων να έρχεται σε αντίθεση και τελικά σε σύγκρουση με τις δοξασίες, τη στενή σχέση με τη φύση και τις παραδόσεις των βαρβαρικών φυλών.

Ο θεατής φυσικά περιμένει να αποζημιωθεί με τη σκηνή της τελικής μάχης, η οποία έχει οργανωθεί με ενδιαφέρουσα στρατηγική και είναι λυρικά σκηνοθετημένη, αλλά της λείπει η ένταση των μαχών που έχουμε δει σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις.

Η σειρά δίνει τελικά ένα φινάλε ανοιχτό σε συνέχεια, μιας και το Netflix αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία στους «Βαρβάρους» του, να μας οδηγήσουν μέχρι την πτώση της Ρώμης, σε κάποια επόμενη σεζόν.

   

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ