Από το "Green Book" στο Βιετνάμ

Δημοσίευση: 12 Μαΐου 2019, 14:38
Συντάκτης:

Μετά το Οσκαρικό “Green Book”, ο σκηνοθέτης Peter Farrelly έχει αρχίσει να ασχολείται ήδη με το επόμενό του πρότζεκτ, το οποίο θα είναι βασισμένο στο βιβλίο “The Greatest Beer Run Ever: A True Story of Friendship Stronger Than War” των Joanna Molloy και John “Chickie” Donohue. Η πλοκή θα βασίζεται στην ιστορία του Donohue, ο οποίος το 1967 αποφάσισε να εγκαταλείψει την Νέα Υόρκη για να πάει στα κρυφά στο Βιετνάμ και να βρεί τους παιδικούς του φίλους έτσι ώστε να πιούν μπύρες όσο αυτοί πολεμούσαν εκεί! Ο Farrelly εκτός από την σκηνοθεσία, θα επιμεληθεί του σεναρίου μαζί με τους Brian Currie (“Green Book”) και Pete Jones (“Hall Pass”). 

<a href="/news/best-2018-i-enosi-amerikanon-paragogon-psifise-green-book/59769">Best 2018: Η Ένωση Αμερικανών Παραγωγών ψήφισε Green Book</a>ΣΧΕΤΙΚΑBest 2018: Η Ένωση Αμερικανών Παραγωγών ψήφισε Green Book

Ο Farrelly φαίνεται αποφασισμένος να συνεχίσει να φέρνει στην μεγάλη οθόνη σπουδαίες ιστορίες φιλίας, αν και ελπίζουμε πως η νέα του ιστορία να μην κατηγορηθεί για τόσες ανακρίβειες. Στο “Green Book” παρακολουθήσαμε την απίθανη φιλία του Dr. Donald Shirley (Mahershala Ali) και του Tony Lip (Viggo Mortensen), όταν οι φυλετικές σχέσεις μεταξύ λευκών και Αφροαμερικανών ήταν τεταμένες. Αν και η ταινία παρέλαβε 3 Όσκαρ και ανέβηκε στην κορυφή του box office, ο Farrelly δεν πανηγύρισε την επιτυχία της, αλλά τελικά αναγκάστηκε να την υπερασπιστεί. Πολλοί υποστήριξαν πως το “Green Book” εμαφανίστηκε ως μια αντιρατσιστική ταινία, αλλά τελικά κατέληξε η ίδια ταινία να αναπαράγει τον ρατσισμό. Η ταινία έπεσε θύμα αντιπαράθεσης όταν ένα μέλος από την οικογένεια του Dr. Shirley, δήλωσε πως η δημιουργική ομάδα παραγκώνισε την οικογένειά του, ενώ η ίδια η ταινία είναι γεμάτη ανακρίβειες. Ο Dr. Maurice Shirley, αδερφός του Dr. Donald, ονόμασε το “Green Book” «μια συμφωνία από ψέματα». Ο ίδιος ο Farrelly από την άλλη βρέθηκε εν μέσω του #MeToo σκανδάλου, όταν μια ιστορία προ δεκαετίας ήρθε στη δημοσιότητα. Η ιστορία θέλει τον Farrelly να παραδέχεται πως έδειξε τα γενετικά του όργανα στην Cameron Diaz όταν ανέπτυσσαν το “There’s Something About Mary”, στο οποίο ο Farrelly ήταν σκηνοθέτης.

Ελπίζουμε για λιγότερες αντιπαραθέσεις στο νέο του φιλμ.

Update: Zακ Έφρον και Ρασελ Κρόου πρωταγωνιστούν, σε δεύτερους ρόλους Μπιλ Μάρεϊ, Κάιλ Άλεν, Τζέικ Πίκινγκ. Η ταινία θα βγει σε αίθουσες και θα στριμάρει Apple TV στις 30 Σεπτεμβρίου. Το τρέιλερ δείχνει ότι κάτι πολύ ενδιαφέρον μπορεί να προκύψει κινηματογραφικά από αυτή την απίστευτη ιστορία: 

 

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos