Άνοιξε η πλατφόρμα συμμετοχής για το 2ο New Generation Film Festival

Δημοσίευση: 17 Μαΐου 2022, 10:22
Συντάκτης:

Το New Generation Film Festival φιλοδοξεί και το 2022 να κινητοποιήσει  τους νέους δημιουργούς της 7ης τέχνης που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό,  σε μια νέα διοργάνωση  στα τέλη Σεπτεμβρίου(26-28/9)  στον Κινηματογράφο  «Μικρόκοσμος» και στο « Εύπολις Art », στην Αθήνα. 

<a href="/nea/untold-film-festival-paroysiase-programma-toy/67618">Το Untold Film Festival παρουσίασε το πρόγραμμά του</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤο Untold Film Festival παρουσίασε το πρόγραμμά του

Τα δύο  Διαγωνιστικά Τμήματα θα  παραμείνουν ως ο κεντρικός κορμός του επίσημου προγράμματος του  Φεστιβάλ -  ταινίες μυθοπλασίας, πειραματικές, animation και ντοκιμαντέρ-    δημιουργών που διαμένουν στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, εθνικότητας,  από 14-17 ετών  και 18-30 ετών. Καλούνται, ερασιτέχνες και επαγγελματίες δημιουργοί, από 14-30 ετών, να καταθέσουν στην πλατφόρμα του New Generation Film Festival https://filmfreeway.com/NewGenerationFilmFestival_2022 τις μικρού μήκους ταινίες τους, διάρκειας μέχρι  20 λεπτά και παραγωγής 2021-2022, έως  το Σάββατο 20 Αυγούστου 2022.

Τα βραβεία  θα τα απονείμει τριμελής επιτροπή, την οποία  θα απαρτίζουν,  ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της διοργάνωσης( Ιάκωβος Γωγάκης) , όπως επίσης κι άλλοι καταξιωμένοι  επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου. Θα επιλεγούν, έως 20 ταινίες σε κάθε τμήμα.

Στη φετινή διοργάνωση, προστίθενται  ακόμη δύο τμήματα στο Παράλληλο Πρόγραμμα,  στα οποία το κοινό θα αποφασίσει και θα απονείμει  τα βραβεία ( Βραβεία Κοινού). 

Πρόκειται για το τμήμα  «Πρώτη Φορά και για Πάντα», με δικαίωμα συμμετοχής, των δημιουργών  που τίμησαν το New Generation Film Festival στην πρώτη  διοργάνωση,  το 2021. 

Το δεύτερο,  φέρει τον τίτλο « New Generation International», και απευθύνεται  σε μικρομηκάδες σκηνοθέτες απ’ όλο τον κόσμο ( ηλικιακή κατηγορία 14-30 ετών). Θα δοθούν χρηματικά βραβεία και στα τέσσερα τμήματα.

Πρόθεση των διοργανωτών, είναι  να πραγματοποιηθεί  για δεύτερη φορά, ένα στοχευμένο workshop για τους νεαρούς  σκηνοθέτες ,  στο οποίο θα μπορεί να συμμετέχει και  το  κοινό.

Το Φεστιβάλ είναι ενταγμένο στις δράσεις του Χώρου  Τέχνης & Πολιτισμού « Εύπολις Art».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos