"American Skin": με τις ευλογίες του Σπάικ Λι

Δημοσίευση: 10 Aug 2019, 17:06
Συντάκτης:

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Nate Parker, γνωστός για το “The Birth of a Nation” του 2016, έχει ετοιμάσει τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του “American Skin”, η οποία προστέθηκε στο lineup για το Venice Film Festival. Ο Parker, για άλλη μια φορά, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί. Πιο συγκεκριμένα θα υποδυθεί τον Lincoln, έναν βετεράνο πεζοναύτη, ο οποίος πλέον εργάζεται ως ένας σχολικός επιστάτης. Χωρισμένος από τη γυναίκα του, ο Lincoln προσπαθεί να έρθει πιο κοντά με το γιό του και να αποκτήσει μια καλύτερη σχέση. Μια μέρα, κατά τη διάρκεια ενός αστυνομικού ελέγχου ρουτίνας, ο γιός του σκοτώνεται, αλλά ο αστυνομικός υπεύθυνος για τη δολοφονία του αθωώνεται χωρίς να χρειαστεί να έρθει ενώπιον δικαστηρίου. Ο Lincoln αποφασίζει να πάρει στα χέρια του την κατάσταση.

<a href="/nea/o-spaik-li-tha-kanei-remake-high-and-low-toy-akira-koyrosava/69403">Ο Σπάικ Λι θα κάνει remake το «High and Low» του Ακίρα Κουροσάβα</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟ Σπάικ Λι θα κάνει remake το «High and Low» του Ακίρα Κουροσάβα

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Parker “The Birth of a Nation” έκανε πάταγο όταν προβλήθηκε. Υπήρξε μεγάλη πιθανότητα για την ταινία να διεκδικήσει Όσκαρ, μέχρι που ήρθαν στην επιφάνεια οι κατηγορίες βιασμού του 1999 κατά του Parker, για τις οποίες αθωώθηκε. Έτσι το “Birth of a Nation” έλαβε μόνο δύο βραβεία στο Sundance, και δεν συμμετείχε στα Όσκαρ. Ο τίτλος της ταινίας δεν είναι διόλου τυχαίος για την Αμερικανική και συγκεκριμένα την Αφροαμερικανική κοινωνία. Είχε χρησιμοποιηθεί πρώτη φορά για μια βωβή ταινία παραγωγής του 1915, η οποία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Τόμας Ντίξον ονόματι “The Clansman”. Η συγκεκριμένη ταινία χρησιμοποιήθηκε ως όπλο καθώς δικαιολογεί τις πράξεις των Ku Klux Klan. Ο Parker χρησιμοποίησε αυτόν τον τίτλο για να υπονομεύσει τον ρατσισμό που επικρατεί στην Αμερική, για να προκαλέσει τους white supremacists, αλλά και να εμπνεύσει ένα αίσθημα εξέργεσης. Η νέα του ταινία “American Skin” είμαστε σίγουροι πως θα πλέει στις ίδιες γραμμές. Ο Spike Lee θα παρευρεθεί στην πρεμίερα του “American Skin”, που θα προβληθεί εκτός ανταγωνισμού στην κατηγορία Sconfini, ενώ θα συμμετάσχει και σε Q&A με το κοινό μετά την προβολή της ταινίας. Ο ίδιος δήλωσε: «Ο αδερφός μου, Nate Parker, κατόρθωσε έναν γενναίο άθλο. Πάει πολύς καιρός που μια ταινία κατάφερε αγγίξει την ψυχή μου τόσο βαθιά και σε τόσα πολλά επίπεδα. Ελπίζω και εύχομαι πως το κοινό θα καταλάβει αυτή τη μάχη μεταξύ αγάπης και μίσους, που έχει διχάσει τον κόσμο μας. Μπράβο Nate, μπράβο!»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Orion and the dark

Orion and the dark

Θα το βρείτε: Netflix

9 χρόνια μετά το Anomalisa, o Τσάρλι Κάουφμαν βάζει τους φόβους και τις εμμονές...
1ώρα
imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos