Το 70% των Αμερικανών φοβάται τις αίθουσες

Το 70% των Αμερικανών φοβάται τις αίθουσες
Δημοσίευση: 25 Μαΐου 2020, 12:41
Συντάκτης:

Αν και για την Αμερική το άνοιγμα των κινηματογράφων προγραμματίζεται για τα τέλη Ιουλίου, το μέλλον για την αγαπημένη σινεφίλ συνήθεια φαίνεται δυσοίωνο καθώς σύμφωνα με νέες μελέτες, ο κλάδος δεν αναμένεται να ανακάμψει σε επίπεδα προ κορονοϊού. Αναλογιζόμενοι πλέον περισσότερο την ασφάλειά τους, το 70% των Αμερικανών πολιτών προτιμούν την θέαση κατ’ οίκον, είτε πρόκειται για πρώτη προβολή είτε για παλαιότερες ταινίες, και μόλις το 13% δηλώνει έτοιμο για τις αίθουσες ενώ το 17% παραμένει σε δίλημμα σύμφωνα με την μελέτη των Performance & Full Circle Research.

ΣΧΕΤΙΚΑΗ Γαλλία άνοιξε τα σινεμά και ο κόσμος συρρέει μαζικά

Αύξηση υπάρχει και στο ποσοστό του κοινού που διατηρεί φόβο για τους δημόσιους χώρους και πλέον αγγίζει το 52% ενώ η ίδια μέτρηση τον Μάρτιο έφτανε στο 47%. Με τα παραπάνω δεδομένα, όπως και με έρευνες που επικεντρώνονται στην τιμή του εισιτηρίου αλλά και τις υπηρεσίες φαγητού που παρέχονται στα σινεμά και αποτελούν μεγάλο ποσοστό του κέρδους, οι θεατές είναι αμφίβολο αν θα επιστρέψουν στην σκοτεινή αίθουσα όταν μπορούν με σχεδόν ισάξιο ποσό να γίνουν συνδρομητές σε μεγάλες πλατφόρμες και χωρίς τον κίνδυνο μόλυνσης.

Εάν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί, αλυσιδωτές θα είναι οι αντιδράσεις σε σινεμά αλλά και στούντιο αφού με τις αναθεωρημένες οδηγίες για τα μέτρα ασφαλείας και τον περιορισμό των θεατών, οι κινηματογράφοι θα αδυνατούν να δίνουν τα μερίδια που έδιναν στις εταιρείες παραγωγής, οι οποίες με τις σειρά τους θα προτιμούν να προωθήσουν τις ταινίες τους σε ψηφιακή εκδοχή. Όποτε το ήδη μειωμένο κοινό θα απομακρυνθεί λόγω έλλειψης περιεχομένου.

Θεωρητικά, θα μπορούσε να είναι αυτό το τέλος των σινεμά εκτός και αν επιτευχθούν σημαντικές συνεργασίες με Amazon και Netflix ώστε να μπορούν να νοικιάζουν κατά κάποιον τρόπο το δικό τους περιεχόμενο με μικρό κόστος. Κατά συνέπεια, το κόστος του εισιτηρίου θα μειωθεί και έτσι μπορεί το κοινό να οδηγηθεί και πάλι πίσω στην σκοτεινή αίθουσα.

Όπως και να έχει, η μετά του κορονοϊού εποχή δεν πρόκειται να βρει τα σινεμά όπως πριν. Η αντίληψη του κόσμου πλέον έχει αλλάξει και αναπόφευκτα, εάν μία αίθουσα θέλει να επιβιώσει, οι λειτουργοί της θα πρέπει να είναι οι πρώτοι που θα εναρμονιστούν με τα νέα πρωτόκολλα. Μία εμπειρία λιγότερο συνωστισμένη και περισσότερο υγιεινή είναι τα αρχικά βήματα ενώ για το μέλλον το μυστικό μάλλον βρίσκεται στην προσαρμογή στα νέα δεδομένα όπως αυτά έρθουν.  

Δημοσίευση: 25 Μαΐου 2020, 12:41
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
2200
Feelgood
1680