Το "1984" του Tζορτζ Όργουελ στη μικρή οθόνη

Δημοσίευση: 17 Ιαν. 2021, 16:09

Το διάσημο δυστοπικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας «1984» του Τζορτζ Όργουελ, σύντομα θα μεταφερθεί στη μικρή οθόνη. Η μίνι τηλεοπτική σειρά θα βασίζεται στη θεατρική μεταφορά των Ρόμπερτ Ικ και Ντάνκαν ΜακΜίλαν που είχε ανέβει στις σκηνές της Μεγάλης Βρετανίας το 2013 και στη συνέχεια στο Μπρόντγουεϊ.

Τα πέντε επεισόδια θα αποτελούν παραγωγή του ανεξάρτητου στούντιο Wiip που ίδρυσε το πρώην αφεντικό του ABC, Πολ Λι, ενώ επικεφαλής της μίνι σειράς θα είναι ο Ντέιβιντ Φλιν, μέλος ης ομάδας παραγωγών του Game Of Thrones. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό μέσω ποιου τηλεοπτικού δικτύου ή πλατφόρμας streaming θα κυκλοφορήσει η σειρά.

Ο Τζον Χερτ και ο Ρίτσαρντ Μπάρτον είχαν πρωταγωνιστήσει στην πιο γνωστή κινηματογραφική μεταφορά του 1984 σε σκηνοθεσία του Μάικλ Ράντφορντ, η οποία κυκλοφόρησε το… 1984. Είχε προηγηθεί το 1956 η ταινία του Μάικλ Άντερσον, με τον Μάικλ Ρεντγκρέιβ.

Η θεατρική μεταφορά, στην οποία πρωταγωνίστησαν οι Ολίβια Ουάιλντ και Τομ Στάριτζ, είχε προκαλέσει αίσθηση για την ωμή παρουσίαση του έργου του Όργουελ, με ορισμένα άρθρα να αναφέρουν λιποθυμίες θεατών.

«Καθώς ο κόσμος παλεύει με τη δημοκρατία και την κυβέρνηση στην κατακερματισμένη εποχή μας της επιτήρησης και των «ψεύτικων ειδήσεων», η αναγκαιότητα του αριστουργήματος του Όργουελ είναι αναμφισβήτητη. Η μικρή οθόνη μοιάζει σαν ένα φυσικό σπίτι για το πορτρέτο μιας κοινωνίας στην οποία οι άνθρωποι εμπιστεύονται τις οθόνες τους περισσότερο από τον κόσμο έξω από τα παράθυρά τους», είναι το σχόλιο της εταιρείας παραγωγής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Orion and the dark

Orion and the dark

Θα το βρείτε: Netflix

9 χρόνια μετά το Anomalisa, o Τσάρλι Κάουφμαν βάζει τους φόβους και τις εμμονές...
1ώρα
imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos