13o Athens Open Air Film Festival: Αποκάλυψε την αφίσα του

Δημοσίευση: 10 Ιουνίου 2023, 04:45
Συντάκτης:

To Αthens Open Air Film Festival παρουσιάζει το δημιουργικό για την 13η έκδοση του, δια χειρός του σχεδιαστή οπτικής επικοινωνίας, Βασίλη Μέξη.

<a href="/festival-nyhtes-premieras/13o-athens-open-air-film-festival-oles-oi-tainies-poy-tha-provlithoyn">13ο Athens Open Air Film Festival: Όλες οι ταινίες που θα προβληθούν</a>ΣΧΕΤΙΚΑ13ο Athens Open Air Film Festival: Όλες οι ταινίες που θα προβληθούν

Η αφίσα με τα λόγια του δημιουργού της:

«Tο Athens Open Air Film Festival είναι η ελευθερία του να “βρίσκουμε” το σινεμά όπου θέλουμε, σε μέρη που δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι μπορούσαμε να το συναντήσουμε. Είναι η ελευθερία της εμπειρίας μιας υπαίθριας προβολής. Η ελευθερία που μας δίνει η καλοκαιρινή νύχτα. Το AOAFF είναι ακόμα και η ελευθερία της ίδιας της φύσης που πλαισιώνει τις προβολές του. Κάθε φορά που ο προβολέας του Φεστιβάλ ανάβει στο σκοτάδι, εκατοντάδες βλέμματα στρέφονται και πετάνε προς αυτόν, σαν αιθέρια, μικροσκοπικά πλάσματα της νύχτας. Παίρνουν λίγο από το φως του και μια μαγική σκηνή έχει μόλις δημιουργηθεί».

 ΜΟΥΣΙΚΗ και ΣΙΝΕΜΑ 

Το 13ο Athens Open Air Film Festival, σε σύμπραξη με το εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης El Sistema Greece, ξεκινά το καλοκαιρινό του ταξίδι με δύο προβολές που υπόσχονται να ενώσουν τη μουσική και το σινεμά:

 Την Πέμπτη 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ζωντανή μουσική συναυλία από την El Sistema Greece Youth Orchestra  (τα μέλη της ορχήστρας είναι παιδιά και νέοι ηλικίας από 9 έως 17)  η οποία θα ερμηνεύσει τα αγαπημένα της κομμάτια από όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας ένα ρεπερτόριο κλασικής και δημοφιλούς μουσικής στο προαύλιο του Ζαππείου. Το ευφορικό κλίμα θα συμπληρώσει η προβολή της ταινίας της Disney, Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ (THE LION KING) των Ρότζερ Αλερς και Ρομπ Μίνκοφ, με την οποία το Athens Open Air Film Festival συμμετέχει στον παγκόσμιο εορτασμό των 100 χρόνων της DISNEY.

 Την Παρασκευή 23 Ιουνίου, στο Θέατρο Κολωνού, θα διεξαχθεί η συναυλία της 50μελούς El Sistema Greece Youth Orchestra (τα μέλη της ορχήστρας είναι παιδιά και νέοι ηλικίας από 11 έως 26) η οποία θα παρουσιάσει ζωντανά τα κομμάτια που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του έργου «B-ME: Blending Melodies:  Bridging Cultural Identities», όπου 15 συνθέτες με 15 μουσικούς από προσφυγικό ή μεταναστευτικό υπόβαθρο συν-δημιούργησαν αυθεντικές μουσικές συνθέσεις με στόχο να γεφυρώσουν τις διαφορετικές πολιτιστικές ταυτότητες. Την συναυλία θα ακολουθήσει η προβολή της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας ΣΙΝΕΜΑ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ (NUOVO CINEMA PARADISO) του Τζουζέπε Τορνατόρε.

 ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

 ΠΕΜΠΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ | 20:30 | ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΖΑΠΠΕΙΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ 

20:00 - 21:00

Face Painting από την ομάδα Μουτζούρες για μικρούς και μεγάλους θεατές εμπνευσμένο από την ταινία

20:45

Ζωντανή μουσική συναυλία από την El Sistema Greece Youth Orchestra  (Διάρκεια: 45’)

21:30

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ των Ρότζερ Αλερς, Ρομπ Μίνκοφ

(The Lion King, 1994 | 88’)

Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωτισμένη με αγγλικούς υπότιτλους

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ | 20:30 | ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΩΝΟΥ (Λόφος Ιππίου Κολωνού) | ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ

20:30

Η El Sistema Greece Youth Orchestra (Διάρκεια: 50’)

21:20

ΣΙΝΕΜΑ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ του Τζουζέπε Τορνατόρε

(Nuovo Cinema Paradiso, 1988 | 123’)

Θέατρο Κολωνού (Λόφος Ιππίου, οδ. Ιωαννίνων & Καπανέως) | Αθήνα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
23 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos