Ο Σωτήρης Τσαφούλιας μιλά για τις καταγγελίες. Και καθηλώνει

Δημοσίευση: 12 Φεβ. 2021, 14:48

Ένας αξιόλογος καλλιτέχνης δεν αρκεί μόνο να είναι εξαιρετικός στην τέχνη του, κρίνεται και από τον δημόσιο λόγο που αρθρώνει με επιχειρήματα. 

<a href="/nea/17-klostes-i-koinonia-genna-terata/69360">"17 κλωστές": Η κοινωνία γεννά τέρατα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"17 κλωστές": Η κοινωνία γεννά τέρατα

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας που δημιούργησε ντόρο με το "Έτερος Εγώ", κλέβει ξανά την παράσταση, αυτή την φορά με την τοποθέτηση του (στην εκπομπή "Το πρωινό" του ΑΝΤ1) για τα πρόσφατα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στον καλλιτεχνικό (και όχι μόνο) χώρο.

"Αλλάζει η κοινωνία και πρέπει να είμαστε όλοι μαζί σε αυτό. Πρέπει να προστατέψουμε τις φωνές αυτών που βγαίνουν τώρα από τις φωνές των παλαιότερων. Δεν είναι η ώρα να ασχοληθούμε με τους θύτες, είναι η ώρα να ασχοληθούμε με τους πληγωμένους. Δεν γίνεσαι μεγάλος καλλιτέχνης αν δεν γίνεις σπουδαίος άνθρωπος. Το Κάτσε Φρόνιμα πρέπει να μετατραπεί σε μια μεγάλη Συγνώμη. Ο σκηνοθέτης που τραυματίζει τον ηθοποιό του σωματικά και ψυχικά, δεν είναι σκηνοθέτης, είναι οπερατέρ. Η τέχνη χρησιμοποιεί το ψέμμα για να πει μια αλήθεια. Καλλιτέχνης δεν είναι επάγγελμα, καλλιτέχνης είναι η εξέλιξη του ανθρώπου".

Αυτά και άλλα πολλά είπε ο Έλληνας σκηνοθέτης σε ένα 10λεπτο γεμάτο ηθικά χαστούκια απέναντι στην σιωπή του υπουργείου Πολιτισμού και των εισαγγελικών αρχών, που πρέπει να το δείτε. 

CLIP

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos