"The last joke": Και αν ήσουν ο τελευταίος επιζών;

Δημοσίευση: 22 Φεβ. 2021, 17:01

Τι μπορεί να σου συμβεί όταν απομείνεις ο τελευταίος άνθρωπος πάνω στη Γη;

Η ταινία «Το τελευταίο αστείο» (2020, 70’) του Βασίλη Καλέμου βρίσκεται αυτή τη περίοδο στο shortlist των ταινιών μεγάλου μήκους της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, από τις οποίες θα επιλεχθούν οι υποψήφιες που θα διεκδικήσουν τα Βραβεία «'Ιρις 2021». Το φιλμ ολοκλήρωσε τον φεστιβαλικό του κύκλο με διακρίσεις σε Ελλάδα, Κύπρο, Πολωνία και Σουηδία και βρήκε διανομή στην streaming πλατφόρμα FilmDoo, μέσω της οποίας διατίθεται προς 2,3 ευρώ.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη: «Όταν ο Αυγέρης ανακαλύπτει ότι όλη η ανθρωπότητα έχει εξαφανιστεί, βρίσκεται αντμέτωπος με τη μοναξιά. Προσπαθεί με διαφορετικούς τρόπους να αγωνιστεί ενάντια στην ατελείωτη πλήξη, καταγράφοντας έτσι ένα ημερολόγιο με τη βιντεοκάμερά του. Όλα φαίνονται φυσιολογικά μέχρι που κάτι αρχίζει να χρησιμοποιεί το μπάνιο του και να διαταράσσει το κενό τρόπο ζωής του».

Σκηνοθεσία: Βασίλης Καλέμος. Σενάριο: Τάσος Μπατσούλης. Ηθοποιοί: Τάσος Μπατσούλης, Πέτρος Συνοδινός, Τζον Όλας, Νίκος Οουίτι, Νίκος Σεβδαλής. Μοντάζ: Βασίλης Καλέμος. Διέυθυνση φωτογραφίας: Ιγκόρ Καμιένσκι. Ηχοληψία: Πάνος Μαυροφρύδης.

Μπορείτε να δειτε την ταινία εδώ.

Σημείωμα σκηνοθέτη

«Η ταινία μας ''Το τελευταίο αστείο'' έχει ολοκληρωθεί ενάντια σε όλες τις αντιξοότητες μέσω πολλών μηνών σκληρής δουλειάς,ιδίοκτητου εξοπλισμού και προσωπικών πόρων που έχουν δαπανηθεί. Ως σκηνοθέτης, για πρώτη φορά σε μεγάλου μήκους ταινία,  προσπαθώ να αφηγηθώ μια ιστορία που όλες οι ηλικίες μπορούν να απολάυσουν και να γελάσουν.Κατά τη διάρκεια της ολοκλήρωσης της ταινίας δεν θα φανταζόμασταν ποτέ ότι κάποια βασικά στοιχεία της ιστορίας θα αντικατόπτριζαν την πρόσφατη πραγματικότητα στην οποία ζούμε όλοι κτά τη περίοδο της καραντίνας. Παρ'ολα αυτά, είναι ένα πολύ προσωπικό έργο για όλους εμάς που δουλέψαμε σ'αυτή τη ταινία. Είναι μια ταινία που έγινε από στενούς φίλους και έχει ως στόχο να προσφέρει διασκέδαση στο κοινό, να ταυτιστέι με το κεντρικό ήρωα και γιατί όχι να προβληματίσει με τρόπο που οδηγεί στην εσωτερική αναζήτηση και την έννοια της μοναξιάς…»

Ο Βασίλης Καλέμος είναι απόφοιτος διεθνών και ευρωπαικών σπουδών μαζί με σκηνοθεσία κινηματογράφου και έχει ολοκληρώσει πολλές ταινίες μικρού μήκους, αρκετές από τις οποίες έχουν συμμετάσχει σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού: Emptiness (2013)  /  Exodus (2013) / Awake(2013) / R.P.Z.(2014) / Hunting Potatoes (2015) / Film Memoir(2016) / Stuff in the basement (2017) / Αραχνάνθρωπος (2019)  Μέγαρο (2020).

 

CLIP

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos