Διάσημοι σταρ του Hollywood "παίρνουν την ευθύνη"

Δημοσίευση: 13 Ιουνίου 2020, 14:02

Ο οργανισμός NAACP (National Association for the Advancement of Colored People) τρέχει μία νέα καμπάνια, με αφορμή την ρατσιστική βία και τα δικαιώματα των μαύρων στην Αμερική, με τίτλο #ITAKERESPONSIBILITY (=παίρνω την ευθύνη), όπου ζητάει από τους λευκούς ανθρώπους να μιλήσουν ανοιχτά για τον ρατσισμό και να βοηθήσουν ώστε οι ζωές των μαύρων συνανθρώπων τους να βελτιωθούν.

Χθες κυκλοφόρησε το πρώτο βίντεο της καμπάνιας όπου διάσημα πρόσωπα λένε την φράση #ITAKERESPONSIBILITY και εξηγούν την κατάσταση δηλώνοντας την συμπαράστασή τους σε όσα γίνονται. Ανάμεσα τους βλέπουμε την Julianne Moore, την Kristen Bell, την Sarah Paulson, τον Aaron Paul, την Aly Raisman, την Bryce Dallas Howard, την Debra Messing, τον Justin Theroux, την Kesha, τον Mark Duplass και τον Stanley Tucci.

«Είναι κρίσιμο να κατανοήσουμε και να παραδεχτούμε ότι ο ρατσισμός είναι ένα πρόβλημα των λευκών…ένα πρόβλημα που συλλογικά πρέπει να κοιτάξουμε τον εαυτό μας για να το διορθώσουμε», αναφέρουν οι διοργανωτές. «Ποτέ δεν το είχαμε ξαναδεί. Τα πρόσφατα γεγονότα στην χώρα μας έδειξαν ότι πρέπει να ακολουθήσουμε μια διαφορετική προσέγγιση. Αυτό μας οδήγησε να δημιουργήσουμε αυτή την προσπάθεια. Βρισκόμαστε σε μια βιομηχανία με την δύναμη και την ικανότητα να οδηγούμε τις αλλαγές, εσωτερικά και εξωτερικά. Ο καθένας από εμάς πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτό τον ρόλο στην καθημερινή μας ζωή. Με ό,τι συμβαίνει δεν νιώθαμε καλά να καθόμαστε στο περιθώριο».

Όπως αναφέρει και το hashtag, η καμπάνια ζητάει στην ουσία από λευκούς ανθρώπους να κάνουν το δικό τους βίντεο όπου θα αναφέρουν την φράση ITAKERESPONSIBILITY βοηθώντας τους μαύρους συνανθρώπους μας. Μπορεί επίσης όποιος θέλει να δωρίσει χρήματα στο NAACP, στο Black Lives Matter και στο Bail Project.

CLIP

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!