"Trumbo": O Κράνστον με φόρα για Όσκαρ - νέο τρέιλερ

Δημοσίευση: 27 Aug 2015, 13:24

Κυκλοφόρησε το πρώτο και καθηλωτικό τρέιλερ της ταινίας “Trumbo” του Τζέι Ρόουτς ( του “Meet the parents”, των “Austin Powers”, αλλά και του “The Campaign”) για τη ζωή του βραβευμένου με Όσκαρ  σεναριογράφου Ντάλτον Τράμπο της θρυλικής αντιπολεμικής νουβέλας «Johnny got his gun», που διώχθηκε για τις αριστερές του πεποιθήσεις από το Χόλυγουντ.

Τον ‘βαρύ’ ρόλο του  Τράμπο σηκώνει στα χέρια του ο Μπράιαν Κράνστον του “Breaking Bad”, ενώ η ταινία που είναι βασισμένη στη βιογραφία με τίτλο «Dalton Trumbo» του συγγραφέα Bruce Alexander Cook θα κάνει πρεμιέρα στο προσεχές κινηματογραφικό φεστιβάλ του Τορόντο.

Ο Τράμπο ξεκίνησε την καριέρα του στη Vogue, ενώ γύρω στα τέλη του’30 άρχισε να ασχολείται με το σενάριο, όντας από τους πλέον καλοπληρωμένους στο χώρο. Εν τέλει, το όνομα του Τράμπο βρέθηκε στην κορυφή της διαβόητης «Μαύρης Λίστας» που περιείχε ονόματα ανθρώπων που θεωρούνταν φιλικοί προς τη Σοβιετική Ένωση, με αποτέλεσμα κανένα στούντιο παραγωγής να μη δέχεται να συνεργαστεί μαζί τους.  Ο ίδιος έδωσε αγώνα εναντίον της λογοκρισίας και υπέρ της ελεύθερης βούλησης και της καλλιτεχνικής έκφρασης και αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει ψευδώνυμο για να επιβιώσει στο χώρο του σινεμά, ενώ ακόμα και  τα δύο οσκαρικά του σενάρια (“Roman Holiday”,  “The Brave One”) είχαν δηλωθεί με άλλα ονόματα, με αποτέλεσμα τα αγαλματίδια να του ‘απονεμηθούν’ αναδρομικά μετά από πολλά χρόνια..

Εκτός από τον πρωταγωνιστή του “Breaking Bad”, στην ταινία συμμετέχει ένα εντυπωσιακό καστ ηθοποιών στο σύνολό του, αποτελούμενο από τους   Λούις Σι Κέι,  Τζον Γκούντμαν,  Έλεν Μίρεν, Ελ Φάνινγκ και  Ντάιαν Λέιν.

Η κυκλοφορία της ταινίας έχει προγραμματιστεί για τις 6 Νοεμβρίου, με τον Κράνστον –που έχει χαρακτηριστεί από τον ίδιο τον Άντονι Χόπκινς ως ‘ο καλύτερος ηθοποιός που έχει δει στη ζωή του - να κατεβαίνει με τα χίλια στην κούρσα των επόμενων βραβείων Όσκαρ.

 

Update 7/10/15: Νέο τρέιλερ που ενισχύει όλα τα παραπάνω σε υπερθετικό βαθμό, ενώ υπογραμμίζει την μεστή ερμηνεία του Κράνστον που όπως όλα δείχνουν θα παίξει πολύ δυνατά εκ των φαβορί για την οσκαρική πεντάδα.

 

 

 

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos