"Peterloo": Η νέα ταινία του Μάικ Λι

Δημοσίευση: 24 Ιουλίου 2018, 19:04

Ακόμα και να μην είσαι ο μεγαλύτερος φαν του βετεράνου σκηνοθέτη Mike Leigh, δεν μπορείς να πεις ότι έχει κάνει κακή ταινία. Αντιθέτως, όλη του η φιλμογραφία αποτελείται από ταινίες εξαιρετικά αναγνωρισμένες τόσο από τους κριτικούς όσο και από το σινεφίλ κοινό. Με ταινίες όπως το «Naked», το «Secrets and Lies», το «Life is Sweet», μέχρι το πιο πρόσφατο «Mr. Turner» έχει καταφέρει να κερδίσει Χρυσό Φοίνικα, βραβείο Bafta, υποψηφιότητα για Όσκαρ και πολλή μεγάλη αποδοχή. Η νέα του ταινία, «Peterloo», όπως τουλάχιστον φαίνεται από το πρώτο τρέιλερ που κυκλοφόρησε, δεν μπορεί να είναι κάτι κατώτερο.

Στο «Peterloo» η πλοκή αναφέρεται στα γνωστά αιματηρά γεγονότα που έμειναν γνωστά ως Peterloo, όταν το 1819 στην Αγγλία, μία ειρηνική διαδήλωση 80000 ανθρώπων με στόχο την κοινοβουλευτική μεταρρύθμιση που έγινε στον Άγιο Πέτρο στο Μάντσεστερ μετατράπηκε σε σφαγή.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Rory Kinnear («Skyfall», «Spectre»), Maxine Peake («Shameless»), Neil Bell, Philip Jackson, Vincent Franklin, Karl Johnson και Tim McInnerny, ενώ ο Mike Leigh εκτός από σκηνοθέτης είναι και ο σεναριογράφος της ταινίας. Το «Peterloo» θα βγει στα σινεμά τον Νοέμβριο του 2019 από τα Amazon Studios, όταν πλέον θα έχουν συμπληρωθεί 200 χρόνια από το ιστορικό γεγονός.

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
Πρώτη δημοσίευση: 24 Ιουλίου 2018, 19:04
Ενημέρωση: 24 Ιουλίου 2018, 19:04
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos